Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για απόπειρα δολοφονίας του Νετανιάχου – Τι σημαίνει αυτή η τροπή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το Σάββατο ότι το Ιράν επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, με μη επανδρωμένο αερόχημα που είχε στόχο το σπίτι του στην Καισάρεια.

Σύμφωνα με τον αναλυτή των ισραηλινών υποθέσεων στο Sky New Arabia, Νιντάλ Κανάνα, «αυτή η ισραηλινή ανάγνωση είναι πολύ επικίνδυνη».

Το Ισραήλ βλέπει τη στόχευση της Καισάρειας ως απόπειρα δολοφονίας κατά του Νετανιάχου και όχι ως κανονικό μήνυμα της Χεζμπολάχ.

  • Το να κατηγορείς το Ιράν έχει αρκετές επιπτώσεις, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν με το να θεωρηθεί υπεύθυνο το Ιράν ενώπιον του κόσμου στοχεύοντας ένα σύμβολο της ισραηλινής κυβέρνησης.
  • Το ανώτατο όριο των επιπτώσεων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο, και εδώ μιλάμε για την αντίστοιχη απάντηση στο Ιράν και τη στόχευση Ιρανών αξιωματούχων στο ιρανικό έδαφος, από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ μέχρι τον Πρωθυπουργό ή άλλους.

Θα υπάρξουν αμερικανικές επαφές με το Ισραήλ για να διασφαλιστεί ότι οι στόχοι που συμφωνήθηκαν σχετικά με το ισραηλινό χτύπημα δεν θα αλλάξουν.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι ένα drone που προερχόταν από τον Λίβανο στόχευσε άμεσα το σπίτι του Νετανιάχου στην Καισάρεια.

Το ισραηλινό κανάλι 13 μετέδωσε ότι το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι ένα drone εκτοξεύτηκε απευθείας στο σπίτι του Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι «ο Νετανιάχου και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί».

Ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι «οι σειρήνες ήχησαν σε στρατιωτικές βάσεις στο Glilot, βόρεια του Τελ Αβίβ, μετά από ένα drone που διείσδυσε από τον Λίβανο».

Πρόσθεσε: «Παρακολουθήσαμε τη διέλευση 3 drones από τον Λίβανο, δύο εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν και η τρίτη συγκρούστηκε με κτίριο στην Καισάρεια».

Σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρου, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η αστυνομία είπε ότι εκρήξεις ακούστηκαν στην Καισάρεια, μια παραθαλάσσια πόλη όπου ο Νετανιάχου έχει εξοχική κατοικία.

Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ από τον Οκτώβριο του 2023, δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση με drone, ούτε κάποια άλλη ένοπλη ομάδα.

Τι αναφέρεται για την επίθεση στα ΜΜΕ

Η Arab TV ανέφερε ότι: Το στοχευόμενο κτίριο στην Καισάρεια είναι η προσωπική κατοικία του Νετανιάχου.

Η εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι το γραφείο του Νετανιάχου αρνήθηκε να αποκαλύψει την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο πρωθυπουργός την ώρα της έκρηξης του drone στην Καισάρεια.

Κάτοικος της Καισάρειας είπε στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth: «Ήταν νωρίς το πρωί, και δεν υπήρχε συναγερμός και ακούστηκε μια πολύ δυνατή έκρηξη. Ήταν πολύ περίεργο. Μετά ακούσαμε τον ήχο των ελικοπτέρων και πολλών δυνάμεων διάσωσης».

Ο ισραηλινός ιστότοπος Walla εξήγησε ότι πολύ μεγάλες δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας κατευθύνονται στον τόπο της επίθεσης του drone στην Καισάρεια και υπάρχει μεγάλος συναγερμός για πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στον ουρανό της πόλης της Καισάρειας, βόρεια του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Maariv: Για τρίτη φορά μέσα σε περίπου μια εβδομάδα, ένα drone που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο κατάφερε να φτάσει βαθιά στο Ισραήλ.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ