Το Ιράν σε κοινές ναυτικές ασκήσεις με τη Ρωσία και το Ομάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Σάββατο, επίσημο ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε την έναρξη ναυτικών ασκήσεων στον Ινδικό Ωκεανό, που φιλοξενούνται από το Ιράν, με τη συμμετοχή της Ρωσίας και του Σουλτανάτου του Ομάν, και παρακολουθούνται από άλλες 9 χώρες.

Το αγγλόφωνο κανάλι Press TV ανέφερε ότι οι ασκήσεις, που ονομάζονται (IMEX 2024), στοχεύουν στην ενίσχυση της «συλλογικής ασφάλειας στην περιοχή, στην επέκταση της πολυμερούς συνεργασίας και στην επίδειξη καλής θέλησης και ικανοτήτων που είναι απαραίτητες για την προστασία της ειρήνης, της φιλίας και της θαλάσσιας ασφάλειας».

Πρόσθεσε ότι οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε μεθόδους για τη διασφάλιση της ασφάλειας του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου, την προστασία των θαλάσσιων οδών, την ενίσχυση των ανθρωπιστικών μέτρων και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης.

Οι ασκήσεις συμπίπτουν με την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς να συνεχίζεται και τους Χούθι να εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση.

Το Ιράν ενισχύει τη στρατιωτική του συνεργασία με τη Ρωσία και την Κίνα υπό το φως της έντασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή.

Τον Μάρτιο, το Ιράν , η Κίνα και η Ρωσία πραγματοποίησαν την πέμπτη κοινή ναυτική τους άσκηση στον Κόλπο του Ομάν. Μεταξύ των χωρών που παρατηρούν τους τρέχοντες ελιγμούς είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και η Ταϊλάνδη.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ