Φαραντούρης: «Απευθύνομαι στους ενεργούς πολίτες, όχι σε οπαδούς»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρει τη συζήτηση από κύκλους της ΕΕ ότι «η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά σύντομα σε μεγάλη οικονομική δυσκολία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οργανωτικό μοντέλο του Νέου ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον οραματίζεται, καταθέτει ο υποψήφιος πρόεδρός του, Νικόλας Φαραντούρης, σε συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ. Συγκεκριμένα, έχει ορίσει 10 άξονες ανασυγκρότησης του κόμματος, μεταξύ των οποίων η θέσπιση θέσης δύο αντιπροέδρων (ένας για την περιφέρεια και ο άλλος για την παραγωγή προγράμματος και θέσεων). Ενώ προτείνει να μπει ένα τέρμα «στα μέλη μιας χρήσης», με τη θέσπιση εξάμηνης θητείας ως ελάχιστο προαπαιτούμενο για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

Το ιδεολογικό ρεύμα που θέλει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Οπως είπε στην συνέντευξή του «Απευθύνομαι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά και σε κάθε δημοκρατικό προοδευτικό πολίτη του τόπου. Σε κάθε πολίτη που ζητά κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή, διαφάνεια, λογοδοσία της εξουσίας και σεβασμό στο κράτος δικαίου. Σε κάθε πολίτη που ζητά η κοινωνία να πηγαίνει μπροστά χωρίς ανισότητες και δεν αποθεώνει τον ατομικισμό. Απευθύνομαι στους ενεργούς πολίτες. Οχι σε οπαδούς. Σε πολίτες που ενημερώνονται και κρίνουν. Σε όλους όσοι δυσανασχετούν με την οικογενειοκρατία και τον νεποτισμό. Σε όσους πολεμούν τον φασισμό σε οποιαδήποτε μορφή, πολιτικό, ιδεολογικό, λεκτικό. Στους πολίτες που ζητούν αξιοπρεπή διαβίωση και ευημερία για όλους και όχι επιβίωση ελεημοσύνης. Σε όσους πολίτες βλέπουν και ανησυχούν για το μέλλον των επόμενων γενεών, για τον πλανήτη και το περιβάλλον. Στους πολίτες που θέλουν ειρήνη. Σε αυτούς απευθύνομαι. Στους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες της χώρας που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ του ’15 και χρειάζεται να τους ξανακερδίσει 10 χρόνια μετά.»

Το σχέδιο του για ο οργανόγραμμα του κόμματος

Τα 10 σημεία του υποψήφιους Προέδρου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι:

1. Η πολιτική εγκαθιδρύεται. Στο καταστατικό μας συνέδριο αμέσως μετά την εκλογή προέδρου προσδιορίζουμε πολιτική λειτουργία και όχι απλά εκλογική διαδικασία. Από τα μέλη μας στις περιφερειακές οργανώσεις, στην ηγεσία και στο Συνέδριο διαμορφώνουμε το διετές πλάνο δράσης του κόμματος και το κυβερνητικό πρόγραμμα. Ετσι εννοώ τη δημοκρατία, τη συμμετοχή, την πολιτική. Και η προετοιμασία του Καταστατικού θα είναι ένα γεγονός για τη χώρα, για την πληθυντική αναγέννηση και όχι μια μονοκομματική ηγεμονία.

2. Γινόμαστε το πρώτο κόμμα που αλλάζει τη ροή αποφάσεων και συμμετοχής αντιστρέφοντας το πυραμιδικό σύστημα. Προτάσεις και προγραμματικές θέσεις από τα κάτω προς τα πάνω και όχι απ’ τα πάνω προς τα κάτω.

3. Η Νομαρχιακή Επιτροπή γίνεται ο πυρήνας κομματικής ζωής σε κάθε νομό.

4. Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κάθε περιφέρεια της χώρας γίνεται ο χώρος πολιτικής και εκλογικής ζύμωσης, η βάση παραγωγής και ανάδειξης πολιτικής. Ανά τακτά καθορισμένα διαστήματα προωθεί πολιτικές προτάσεις στην ηγεσία. Είναι η βάση πολιτικής ανανέωσης του κόμματος.

5. Οργανώσεις Μελών μπορούν να δημιουργηθούν οπουδήποτε γεωγραφικά, επαγγελματικά και θεματικά από τουλάχιστον 15 άτομα.

6. Θεσπίζεται η θέση δύο αντιπροέδρων του κόμματος. Ο ένας υπεύθυνος για την περιφέρεια και ο άλλος υπεύθυνος για την παραγωγή προγράμματος και θέσεων.

7. Το Ιδρυμα «Νίκος Πουλαντζάς» αναλαμβάνει την επιμόρφωση στελεχών στην οποία δίνουμε μεγάλο βάρος. Το Ιδρυμα αναλαμβάνει ρόλο για την περιφερειακή ανάπτυξη και αυτοδιοίκηση και διασυνδέεται εξωστρεφώς με διεθνή ιδρύματα προοδευτικών πολιτικών.

8. Βάζουμε τέρμα στα μέλη μιας χρήσης. Θεσπίζεται η εξάμηνη θητεία ως ελάχιστο προαπαιτούμενο για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου σε όλα τα μέλη. Ταυτόχρονα απαιτείται διετής θητεία για να μπορεί να εκλεγεί κάποιος σε θέση μέλους Ν.Ε. και πάνω.

9. Ψηφιακή σύγκλιση του κόμματος με την κοινωνική και πολιτική λειτουργία του.

10. Κόμμα διαυγές, με λογοδοσία και απολογισμό για κάθε όργανο, με απολογισμό στα μέλη του και στον ελληνικό λαό.

»

  1. Ρε καραγκιοζη,αμα ηταν οπαδοι,τωρα απλα θα επεφτε ξυλο στις πλατειες με τετοια ενταση.Δεν σε συμφερει να απευθυνεσαι σε ενεργους πολιτες και κυριως νοημονες,γιατι κα γραμματα ξερουν,για να διαπιστωσουν,μεσω του καταστατικου την πραξικοπηματικη και την απολυταρχικη σας νοοτροπια του”αποφασιζουμε και διατασσουμε”και το ποιον σας σαν αχαριστα καρεκλοσφηνωμενα ανθρωπακια.Μαλλον να απευθυνθεις σε κατι τυπους δεξιοουγκανικης νοοτροπιας και αμβλυνοιας που εκτος απο μυγες,χαφτουν και τις παπαραντζες σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ