Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα στέλνει ειδικές δυνάμεις στον πόλεμο της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βόρεια Κορέα αποφάσισε να στείλει μεγάλο αριθμό ειδικών δυνάμεων στον πόλεμο της Ουκρανίας για να βοηθήσουν τη Ρωσία και επιβεβαιώθηκε ότι κάποιοι έχουν ήδη μεταφερθεί στη Ρωσία.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη βορειοκορεατικών χερσαίων δυνάμεων και υπάρχουν ανησυχίες ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο τοπίο ασφαλείας όχι μόνο στην Κορεατική Χερσόνησο αλλά και στη Βορειοανατολική Ασία και σε όλο τον κόσμο.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε στις 18 Οκτωβρίου: «Εντοπίσαμε τη Βόρεια Κορέα να μεταφέρει ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας στη ρωσική περιοχή μέσω ρωσικού πλοίου μεταφοράς του ναυτικού από την 8η έως την 13η» και «επιβεβαιώσαμε την έναρξη της συμμετοχής του βορειοκορεατικού στρατού στην πόλεμος».

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, 1.500 άνθρωποι έχουν ήδη μετακινηθεί από τις περιοχές κοντά στο Chongjin, το Hamheung και το Musudan στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας τέσσερα αποβατικά πλοία και τρεις φρεγάτες που ανήκουν στον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προέβλεψε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί δεύτερη επιχείρηση μεταφοράς.

%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%81%CF%89%CF%83092

Πηγή πληροφοριών είπε ότι «η Βόρεια Κορέα αναμένεται να στείλει συνολικά 12.000 στρατιώτες από τέσσερις ταξιαρχίες που ανήκουν στο 11ο Σώμα, το λεγόμενο Storm Corps, μια ελίτ δύναμη ειδικών επιχειρήσεων, στον πόλεμο της Ουκρανίας».

Τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας που αποστέλλονται στη Ρωσία είναι επί του παρόντος σταθμευμένα σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Άπω Ανατολή, κατανεμημένες σε όλο το Βλαδιβοστόκ, το Ussuriysk, το Khabarovsk και το Blagoveshchensk.

Αναμένεται να αναπτυχθούν στην πρώτη γραμμή μόλις ολοκληρώσουν την εκπαίδευση προσαρμογής.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανέφερε ότι τους παρασχέθηκαν ρωσικές στρατιωτικές στολές και όπλα ρωσικής κατασκευής και επίσης εκδόθηκαν πλαστά δελτία ταυτότητας μεταμφιεσμένα ως κάτοικοι των περιοχών Yakutia και Buratiya στη Σιβηρία, με παρόμοια εμφάνιση με τους Βορειοκορεάτες.

Φαίνεται ότι μεταμφιέστηκαν σε Ρώσους στρατιώτες για να κρύψουν το γεγονός ότι συμμετείχαν στον πόλεμο, σύμφωνα με νοτιοκορεατικό δημοσίευμα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ