Κοσσυφοπέδιο: Εγκαινιάστηκε ο τουρκικός στρατιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου έγιναν τα εγκαίνια του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Hisar που θα εκπέμπει στην τουρκική γλώσσα, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον τουρκικό στρατό που έχει πάνω από δύο δεκαετίες παρουσία εκεί.

Η τελετή διοργανώθηκε, από την προεδρία της Επιτροπής Αντιπροσώπων των Τούρκων Κοσσυφοπεδίου, της οποίας επικεφαλής είναι αξιωματικός των τουρκικών δυνάμεων Κοσσυφοπεδίου.

Όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, στη χαιρετιστήρια ομιλία του, ο Ντιούγκου Σουρόι, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Radio Hisar, ευχαρίστησε τον τουρκικό στρατό για την υποστήριξη του και δήλωσε ότι χάρη σε αυτή την υποστήριξη, το ραδιόφωνο θα πραγματοποιήσει υψηλότερη ποιότητα και πιο επαγγελματική δουλειά. Ο Σουρόι είπε επίσης ότι έχουν επίγνωση των ευθυνών τους ως η μόνη ραδιοφωνική φωνή που λειτουργεί 24/7 και τόνισε ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν την Τουρκική Κοινότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντιπροσώπων των Τούρκων Κοσσυφοπεδίου, συνταγματάρχης Ζαφέρ Σαγκλάμ, υπενθύμισε ότι ο τουρκικός στρατός που έχει παρουσία εκεί από την ανεξαρτησία του Κοσόβου και  τόνισε ότι θα υποστηρίξει το τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό στην πόλη Πρίζρεν τόσο σε εξοπλισμό όσο και υλικά γιατί «είναι μια γέφυρα που θα φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και θα κρατήσει τον τουρκικό πολιτισμό ζωντανό».

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Πρίστινα, Σαμπρί Τουνς Αγκίλι, επεσήμανε στον χαιρετισμό του ότι η μόνη και πιο σημαντική προϋπόθεση για να συνεχίσει η Τουρκική Κοινότητα στο Κοσσυφοπέδιο είναι η επιβίωση της τουρκικής γλώσσας και είπε ότι ο ρόλος του τουρκικού Τύπου σε αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικός. Τόνισε ότι ο τουρκικός Τύπος έχει σημαντική ιστορία στο Κοσσυφοπέδιο, και την πεποίθησή του ότι το Radio Hisar θα συνεχίσει την παράδοση των μέσων ενημέρωσης και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς δημοσιογράφων.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ