Άγκυρα: Συνάντηση Βαλκάνιων Τούρκων επιχειρηματιών «προσπαθούμε να σβήσουμε τα σύνορα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην Άγκυρα η συνάντηση των Βαλκάνιων Τούρκων επιχειρηματιών, γνωστή ως «BALKANTÜRKSİAD», για δεύτερη φορά φέτος από την Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Βαλκανικής Ρωμυλίας, γράφουν σήμερα τα τουρκικά media.

Εκπρόσωποι από εννέα βαλκανικές χώρες

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Εμίλια Ρετζέπι και ο υπουργός Ανάπτυξης του Κοσσυφοπεδίου Φικρίμ Ντάμκα Fikrim Damka, ο δήμαρχος  της Μαμούσα του Κοσόβου, Αμντουλχατζί  Κρασνίτσι και οι πρεσβευτές της Άγκυρας της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας, της Μολδαβίας και της Ρουμανίας.

Που αποβλέπει η οργάνωση

Η οργάνωση αποτελείται από  Τούρκους επιχειρηματίες βαλκανικής καταγωγής, που παράγουν δισεκατομμύρια δολάρια προστιθέμενης αξίας για την τουρκική οικονομία κάθε χρόνο και οι οποίοι ενώνονται κάτω από την ομπρέλα της BALKANTÜRKSİAD.

Όπως αναφέρει η τουρκική οργάνωση:

«Προβλέπουμε να μετατραπεί σε ομοσπονδία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε και να αναπτύξουμε, στο πλαίσιο των βασικών διατάξεων του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δραστηριότητες που θα κάνουν αυτά τα εδάφη των Βαλκανίων προπύργιο του πολιτισμού, της τέχνης, της επιστήμης και της δημοκρατίας, σε κάθε πλατφόρμα, με έργο που θα επιτρέψει η χώρα μας να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο».

Προσπαθούμε να σβήσουμε τα σύνορα

Μιλώντας στα εγκαίνια της Συνάντησης της τουρκικής Πρωτεύουσας, η οποία συγκέντρωσε τις κοινότητες των Βαλκανίων και της Ρωμυλίας, ο  Φατίχ Σακίρ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BALKANTÜRKSİAD και μέλος οικογένειας μεταναστών των Σκοπίων, δήλωσε:

«Γνωρίζουμε ότι οι οικονομικές σχέσεις βασίζονται στη φιλία και η ειρήνη ξεκινά με αυτήν. Καθώς αναπτύσσονται οι οικονομικές σχέσεις, τα σύνορα μεταξύ των χωρών εξαφανίζονται. «Κάνουμε προσπάθειες για αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ