Η Μιμη Ντενιση γραφει ιστορία στην Ελληνική Τηλεοραση με μια νεα τηλεοπτική σειρά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκατό ηθοποιοί στο πλευρό της Μιμής Ντενίση! Πού, πώς και πότε; Η «Εspresso» έχει το ρεπορτάζ! Μετά τη Μυτιλήνη η Μιμή Ντενίση θα δώσει καλλιτεχνική πνοή… αλλά και ζωή στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα! Σε ένα υπαίθριο στούντιο, με φώτα, κάμερες, κοστούμια εποχής και δεκάδες ηθοποιούς, θα μετατραπεί την άνοιξη η ωραία νύμφη του Θερμαϊκού!

413922623 744226117752029 5230303925039183065 n

Ο Λευκός Πύργος, το Επταπύργιο, ο Άγιος Νικόλαος ο Ορφανός, αλλά και περιοχές όπως η Ανω Πόλη, η Στοά Μοδιάνο, το Καπάνι, το Τσινάρι και το λιμάνι θα αποτελέσουν το φυσικό σκηνικό για να γυριστεί μία τηλεοπτική σειρά 24 επεισοδίων, η οποία θα προβληθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, ενώ προορίζεται και για διεθνή προβολή.

1937

Πρόκειται για τη σειρά με τίτλο «Madre – Μάνα» που φέρει την υπογραφή τηςΜιμής Ντενίση και είναι στην ουσία η συνέχεια των έργων «Σμύρνη μου αγαπημένη» και «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη». «Μετά την τεράστια επιτυχία της “Σμύρνης” αναρωτιέσαι ποια μπορεί να είναι η συνέχεια. Λες, καλύτερα να μην παίξω, καλύτερα να μη γράψω, γιατί ποιο θα είναι το μετά; Το μετά όμως το έδωσε η αγάπη του κόσμου και όχι εγώ» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη η Μιμή Ντενίση, ενώ αναφέρθηκε στα επανειλημμένα ερωτήματα θεατών που δέχτηκε για το τι έγιναν οι ήρωες των ιστοριών αυτών.

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να τους τοποθετήσει στη Θεσσαλονίκη, που ήταν ανέκαθεν «μάνα» για τους πρόσφυγες –Μικρασιάτες, Ποντίους, Θρακιώτες, Αρμένηδες-, αλλά και για τους διωγμένους από την Ισπανία Εβραίους για πέντε αιώνες.

Για τον λόγο αυτόν η σειρά φέρει αυτόν τον τίτλο! Η μάνα Φιλιώ αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο που υποδύεται η ίδια η ηθοποιός.

«Το έργο ξεκινάει το 1943, με μια γυναίκα που κοιτάει από το παράθυρό της έξω και βλέπει τους Εβραίους που φεύγουν με βία. Ακούει τη λέξη “madre” που λέει ένα κοριτσάκι στη μάνα του που έχει πέσει κάτω, και ταυτόχρονα ακούει και από άλλα παιδιά τις λέξεις “μαμά” και “μάνα”. Το έργο μάς πάει πίσω στο 1923, όταν έρχονται οι πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922» αποκαλύπτει η κυρία Ντενίση, μιλώντας για την πρώτη σκηνή με τις θύμησες της μάνας Φιλιώς.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται από το 1923 έως το 1943, χρόνια που ήταν κομβικά για την ελληνική κοινωνία. Μετά την Καταστροφή της Σμύρνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών … Salonique των Ευρωπαίων, η Salonico των Εβραίων, η Selanik των Τούρκων είναι καζάνι που βράζει.

Πολυπολιτισμική, ενδιαφέρουσα και ταλαιπωρημένη, αποτελεί τον ιδεώδη καμβά για την ιστορία της, όπως εξήγησε. Στόχος είναι η σειρά να κεντρίσει και το τουριστικό ενδιαφέρον, αφού πρόκειται να προβάλει τη συμπρωτεύουσα, όπως και τη Μακεδονία, καθώς θα γίνουν γυρίσματα στη Βέροια, στην εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας και στη συναγωγή, στον Τριπόταμο, αλλά και στη Δράμα, στο καπνεργοστάσιο της οικογένειας Σπίρερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ