Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κόλλησαν δύο τρένα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραδέχθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος ότι στη Θεσσαλονίκη έγινε ατύχημα με τους συρμούς του μετρό!

Την παραδοχή «απέσπασε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με τον υφυπουργό να μιλά για «βλάβη», αλλά όχι για μετωπική σύγκρουση.

«Υπήρξε βλάβη σε τρένο; Βεβαίως, υπήρξε», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ταχιάος και συνέχισε: «Πώς δημιουργήθηκε η βλάβη; Δημιουργήθηκε σε μια τραβέρσα από κακό χειρισμό ενός οδηγού στη μηχανική λειτουργία, σε αυτήν η οποία γίνεται χειροκίνητα, οδηγού ο οποίος προερχόταν από την εταιρεία κατασκευής, όχι από την εταιρεία λειτουργίας» (σ.σ. τραβέρσα είναι τα δοκάρια επί του οποίου τοποθετούνται οι ράγες των συρμών). Ο υφυπουργός εξήγησε ότι το κόστος αυτής της ζημιάς «καλύπτεται από την εγγύηση».

«Ήταν δικό τους σφάλμα. Γιατί; Γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία», ανέφερε.

Ο Χρ. Γιαννούλης ρώτησε αν υπήρξε μετωπική σύγκρουση τρένων.

«Όχι», απάντησε ο Ν. Ταχιάος και συνέχισε: «Υπήρξε δοκιμή της σύνδεσης δύο τρένων -κάτι το οποίο μπορεί να γίνει όταν το ένα τρένο χρειαστεί να μεταφέρει ένα άλλο γιατί έχει μείνει μέσα στη σήραγγα- και σε αυτή τη δοκιμή αστόχησε το ένα coupler, δηλαδή ο ένας σύνδεσμος. Αυτό καλύπτεται από την εγγύηση και αφορά τον κατασκευαστή».

«Ξέρετε οι δοκιμές γίνονται γι’ αυτόν τον λόγο, για να βγουν οι «παιδικές ασθένειες» των συστημάτων, για να βγουν τυχόν αστοχίες που μπορεί να υπάρχουν στα συστήματα, γι’ αυτό γίνονται οι δοκιμές και γι’ αυτό αυτές καλύπτονται από τον κατασκευαστή», κατέληξε.

  1. Σε ενα μετρο που ΔΕΝ δουλευει,κολλανε τρενα,ειναι ακαταλληλα τα εισητηρια και οι καρτες.Μονο στην Ελλαδα.Α!και εξηγειστε μου:Το τερμιναλ της Μικρας,για πότε το βλεπετε να γινεται;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ