Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Tαχιαός: Πάνω από 700 εκατ. ευρώ το Πύργος – Καλό Nερό – Τσακώνα Προτεραιότητα στο Πύργος – Κόμβος Αλφειού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκρως αποκαλυπτικά τα όσα είπε στη Βουλή -απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση- ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.

Στα συγκεκριμένα ερωτήματα του Αλέξη Χαρίτση που έθεσε -πέραν των υπολοίπων και την κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση ενός δρόμου που αγγίζει τις δύο Περιφέρειες που είναι στις 20 χειρότερες σε φτώχεια με βάση τη Eurostat- ο κ. Ταχιάος έριξε την… βόμβα για τα 700 εκατ. ευρώ, για τη “φθηνή”, δηλαδή, τη μηδενική λύση στον Καϊάφα! 

Πρόκειται για το ποσό που αγγίζει το φθηνότερο σενάριο της προμελέτης που πρόκειται να παρουσιαστεί σε περίπου 2 εβδομάδες από τώρα, όπως αποκάλυψε. Δηλαδή, όπως είπε ο προϋπολογισμός του έργου είναι υπερδιπλάσιος του Πάτρα – Πύργος!

“Προτεραιοποιήση του Πύργος – Κόμβος Αλφειού”

taxiaos xaritsis jpg e1729240845401

Όσο για το τί θα γίνει και εάν… με την χρηματοδότηση τα πράγματα είναι συγκεκριμένα “…είναι έργο που θα το δούμε σοβαρά, δεν είναι εύκολη η απάντηση”, με τον Υφυπουργό να σημειώνει στην δευτερολογία του “Η κουβέντα γίνεται για τη χρηματοδότηση. Πως προέκυψαν τα 700 εκατ. ευρώ; Θα σας κάνω παρουσίαση της προμελέτης. Οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα. Δεν είναι ίδιες. Η κυβέρνησή μας έχει βάλει στις προτεραιότητές την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε μια μέρα στην άλλη. Ξέρουμε το πρόβλημα, είμαστε εκεί θα το αντιμετωπίσουμε, αλλά μεγάλα λόγια ή ψέματα δεν θα πούμε…”, ενώ ανάμεσα στα υπόλοιπα πρόσθεσε πως “…υπάρχει η διάθεση να μελετήσουμε την προτεραιοποίηση του Πύργος – Κόμβος Αλφειού, και, συζητάμε και για τα υπόλοιπα τμήματα. Η αλήθεια είναι ότι χρωστάμε στην Πελοπόννησο πολλά έργα”.

Δείτε το βίντεο:

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ