Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Τα Σκόπια αποφάσισαν να συζητήσουν με τη Βουλγαρία για την κατασκευή του σιδηροδρόμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, τα Σκοπια  και η Βουλγαρία ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες τον διάλογο για να συνεχίσουν από κοινού την κατασκευή του σιδηροδρόμου που αποτελεί μέρος του Διαδρόμου 8.

Με τη μεσολάβηση εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο υφυπουργών.

Οι εκπρόσωποι των Σκοπίων ήταν αποφασιστικοί στο ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η υλοποίηση ενός έργου που καταλήγει σε σήραγγα για την οποία δεν υπάρχει έργο στη Βουλγαρία.

Ο υπουργός Νικολόφσκι παραμένει στην άποψη ότι το υπάρχον έργο είναι απαράδεκτο, γιατί το τίμημα είναι πολύ υψηλό.

Το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι η μόνη αποδεκτή προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτού του έργου είναι εάν η Βουλγαρία αρχίσει να σχεδιάζει τον σωλήνα της σήραγγας και οι δύο χώρες πραγματοποιήσουν από κοινού την πρόοδο της σήραγγας, κάτι που θα έκανε αυτό το έργο ουσιαστικό και θα πετύχει τον στόχο της περιφερειακής ολοκλήρωσης ως μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Η βουλγαρική πλευρά είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έργο για την ολοκλήρωση του σιδηροδρόμου προς τα σύνορα με τα Σκόπια και την κατασκευή σήραγγας, αλλά εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να ξεκινήσουν να εργάζονται στο έργο που θα είναι έτοιμο το 2026.

Το αντιπολιτευόμενο SDSM απάντησε ότι ούτε η σήραγγα ήταν τυφλή, ούτε θα αλλάξει η διαδρομή για τον σιδηρόδρομο. Κατηγορούν ότι όλα όσα είπε ο Νικολόφσκι ήταν ψέματα.

Μέχρι το τέλος του μήνα σε νέα συνάντηση θα συμφωνηθούν λεπτομέρειες για την κοινή υλοποίηση του έργου, σημειώνει η Sitel των Σκοπίων.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ