Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφει ο αμυντικός προϋπολογισμός της Τουρκίας για το 2025

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία θα διαθέσει προϋπολογισμό ρεκόρ στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας το 2025. Η δήλωση έγινε από τον αντιπρόεδρο Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Προϋπολογισμός ρεκόρ 1 τρις ​​608 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών

Στη δήλωση που έκανε ο Γιλμάζ:

 «Θα μειώσουμε την εξάρτηση από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία στο ελάχιστο επίπεδο. Προβλέπαμε μια πίστωση 913,9 δισεκατομμυρίων λιρών για αμυντικές δαπάνες και 694,5 δισεκατομμυρίων λιρών για την εσωτερική ασφάλεια.

«Όταν συμπεριληφθεί ο πόρος που διατίθεται για το Ταμείο Υποστήριξης της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSDF), διαθέτουμε συνολικά 1 τρισεκατομμύριο 608 δισεκατομμύρια λίρες για τον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας το 2025», διευκρίνισε.

Έτσι, ο προϋπολογισμός που θα διαθέσει η Τουρκία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας το 2025 αναμένεται να αντιστοιχεί σε περίπου 47 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του πόρου SSDF. Υπολογίζεται ότι η αύξηση του προϋπολογισμού σε σχέση με το 2024 θα είναι 80%.

Οι πηγές εισοδήματος του SSDF θα αυξηθούν

%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B94 1

Επί του παρόντος, το Ταμείο Υποστήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας υπό την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών προμηθεύει τα προϊόντα της αμυντικής βιομηχανίας που χρειάζονται οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών.

Στοχεύει στην αύξηση των πηγών εισοδήματος του SSDF, το οποίο τροφοδοτείται από διάφορους πόρους, λόγω των αυξανόμενων αναγκών σε προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τις αυξανόμενες απειλές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ελήφθη υπόψη η αφαίρεση ετήσιου τέλους συμμετοχής της αμυντικής βιομηχανίας 750₺ από χρήστες πιστωτικών καρτών με προϋπολογισμό 100.000₺ και άνω, αλλά η υποβολή του νομοσχεδίου για αυτό αναβλήθηκε αργότερα για το 2025. Είναι γνωστό ότι το SSDF συνεχίζει να εργάζεται σε διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις για να αυξήσει τους πόρους του.

Οι δηλώσεις του Μεχμέτ Σισμέκ

Σχετικά με το θέμα, σημειώνεται η δήλωση που έκανε πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών, Μεχμέτ Σισμέκ:

 «Στην τελευταία συνεδρίαση, ανατέθηκαν νέα καθήκοντα στην Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών, ειπώθηκε ότι θα κατασκευαστεί «Ατσάλινος Θόλος» και ότι Η Τουρκία θα προστατεύσει ολόκληρη τη χώρα από πυραύλους και επιθέσεις που προέρχονται από το εξωτερικό με το αμυντικό σύστημα. Πρόκειται για ακριβά συστήματα από την άποψη της προηγμένης τεχνολογίας.

Εδώ και πολύ καιρό επενδύουμε χρήματα στα αεροσκάφη 5ης γενιάς. Το φτιάξαμε και άρχισε να πετάει. Τώρα ο κινητήρας πρέπει να αναπτυχθεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1000 έργα στην αμυντική βιομηχανία. Όλα είναι υψηλής τεχνολογίας. Όλα αυτά θα αυξήσουν σοβαρά την εξαγωγική μας ικανότητα και ικανότητα στο μέλλον. Υπήρξε αίτημα για πρόσθετους πόρους στην τελευταία συνάντηση.

Είπαμε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε απασχολημένοι με την επούλωση των πληγών του σεισμού στον προϋπολογισμό».

Δώσαμε 90 δισεκατομμύρια λίρες στο Ταμείο Υποστήριξης της Αμυντικής Βιομηχανίας το 2023.

 Φέτος το αυξήσαμε στα 165 δισεκατομμύρια λίρες.

 Ίσως χρειαστεί να το διπλασιάσουμε ακόμη περισσότερο. Από όργανα μεγάλης εμβέλειας, μέχρι μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, μέχρι συστήματα αεράμυνας… Όλα αυτά είναι ακριβά. «Εκτός από το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή, αυτά απαιτούν σοβαρούς πόρους», είπε μεταξύ των άλλων ο Σιμσέκ, σύμφωνα με την savunmasanayist.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ