Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες: Σκότωσαν τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ μετέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός. Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε κατά την διάρκεια πλήγματος του IDF στην Λωρίδα της Γάζας.

O ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι διερευνά το ενδεχόμενο «ένας από τους 3 τρομοκράτες που σκότωσαν οι δυνάμεις του σε πρόσφατη μάχη στην Γάζα να ήταν ο ηγέτης της Χαμάς». Ωστόσο, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν.

Οι New York Times μετέδωσαν ότι μια από τις 3 σορούς βρίσκεται στα εργαστήρια του IDF και με την μέθοδο DNA γίνεται ταυτοποίηση. Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο «11», επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο ασφαλείας του Ισραήλ, ανέφερε ότι εκτιμάται πως ανήκει στον ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν λίγο μετά τις 2 μ.μ ότι «μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν στοχευμένη επίθεση σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου στην Ράφα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση, με την συμμετοχή δεκάδων υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ».

Νεκρός είναι ο Γιαχία Σινουάρ, σύμφωνα και με το Al Arabiya. Το αραβικό Μέσο αναφέρει ότι η εξέταση DNA που έγινε στην σορό επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για τον ηγέτη της Χαμάς.

Σε αρκετές περιοχές ο κόσμος πανηγυρίζει μετά την είδηση για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, με τις εικόνες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας να είναι χαρακτηριστικές.

Ποιος ήταν ο Γιαχία Σινουάρ

Ο σκληροπυρηνικός ηγέτης, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2017 είχε εκλεγεί επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, πέρασε 23 χρόνια σε ισραηλινές φυλακές, προτού απελευθερωθεί το 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων. Γεννήθηκε στην πολύπαθη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Γάζας, και εντάχθηκε στη Χαμάς από την ίδρυσή της το 1987, χρονιά της πρώτης Ιντιφάντα (εξέγερση).

Πρώην διοικητής των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ, στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, και θεωρούμενος ως ο «εγκέφαλος» της αιματηρής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, καταζητείται από το Ισραήλ και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ΗΠΑ με τους «διεθνείς τρομοκράτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ