«Βόμβα» Φαραντούρη: Έρχεται νέο «χαράτσι Μητσοτάκη» στο Φυσικό Αέριο! Έσπασε το συμβόλαιο με την Gazprom και θα πληρώσουμε πρόστιμο μισό δισεκατομμύριο ευρώ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μητσοτάκης για να κάνει τα χατίρια στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν, εσείς θα πληρώσετε το πρόστιμο της ΔΕΠΑ!

Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την οφειλή €500 εκατ. της ΔΕΠΑ στην Gazprom

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδος και τη Λένα Παρασκευά, και μίλησε μεταξύ άλλων για τις υψηλές τιμές ρεύματος και την ακρίβεια εδώ και τέσσερα χρόνια. Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:

“Οι υψηλές τιμές ρεύματος οφείλονται εκτός απ’ τις στρεβλώσεις στην αγορά που επισημαίνω 4 χρόνια τώρα, στις υψηλές τιμές του εισαγόμενου φυσικού αερίου. Η δημόσια ΔΕΠΑ χρωστά €500 εκατ. στη ρωσική Gazprom επειδή δεν παρέλαβε συμβολαιοποιημένες ποσότητες παρά την απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου προς τη χώρα μας μέσω του αγωγού TAP. Επιτέλους κάποιος πρέπει να εξηγήσει γιατί η ΔΕΠΑ προτίμησε ακριβότερο φυσικό αέριο και γιατί δεν παρέλαβε τις συμβολαιοποιημένες ποσότητες παρά το γεγονός ότι ούτε υποχρεωτικοί περιορισμοί είχαν επιβληθεί από την ΕΕ ή από κάποιον άλλον οργανισμό, ούτε η ροή αερίου είχε διακοπεί λόγω του πολέμου. Τελικά ήταν απόφαση της Κυβέρνησης να ζημιώσει την εταιρία, την αγορά και τον καταναλωτή ή ήταν απόφαση της ίδιας της εταιρείας να ζημιώσει τον εαυτό της, την αγορά και τον καταναλωτή; Θα επιμείνω μέχρι να πάρω απάντηση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ