Η Ρουμανία αποφάσισε να επιβαρυνθεί την εκπαίδευση των Ουκρανών στα F-16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αεροσκάφη F-16 θα πετάξουν κοντά στην αεροπορική βάση 86 Fetești», γράφει το ρουμανικό δημοσίευμα

Το ρουμανικό Υπουργείο Άμυνας θα πληρώσει για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων F-16 για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, η εκτελεστική εξουσία ενέκρινε την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, έκτακτο διάταγμα που ορίζει ότι όλα τα έξοδα εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη F-16,  θα βαρύνουν τη Ρουμανία, αφαιρούμενα από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε για να εκπληρώσει τη δέσμευση που ανέλαβε η Ρουμανία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Η κατάσταση ασφαλείας κοντά στα σύνορα της Ρουμανίας έχει επιδεινωθεί δραματικά ως αποτέλεσμα της βίαιης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και η υποστήριξη που παρέχεται από τη Ρουμανία με τη συμμετοχή στη διαδικασία εκπαίδευσης του ουκρανικού προσωπικού θα συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες ενίσχυσης τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας», υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ρουστέμ Ουμιέροφ, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα ξεκινήσουν εκπαίδευση στο F-16 στη Ρουμανία, μετά από συζητήσεις με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Άντζελ Τιλβάρ, όπως γράφει η Ουκρανική Pravda.

Η ρουμανική πλευρά επιβεβαίωσε αργότερα ότι είχε ξεκινήσει εκπαίδευση για την πρώτη ομάδα Ουκρανών πιλότων, με την πρακτική εκπαίδευση να ξεκινά πριν από το τέλος του έτους.

Η Ουκρανία λαμβάνει νέα F-16 τροποποιημένα για να πετούν με 2.000 km/h. Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν σημαντικές βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα, τα συστήματα ελέγχου και το επιχειρησιακό εύρος, καθιστώντας τα συμβατά με νεότερα πρότυπα για επιχειρήσεις μάχης.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ