Μια δασκάλα πραγματική ηρωίδα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

🚨 Χάρη στην τρομερή δασκάλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παναγιώτα Διαμαντή, το δημοτικό σχολείο του χωριού των παππούδων της, ονόματι Φουρνά Ευρυτανίας, βρήκε μαθητές και δεν θα κλείσει.

🎓Η δασκάλα συνεργάστηκε με τον τοπικό ιερέα, πατέρα Κωνσταντίνο, και αποφάσισαν να βγάλουν ανακοίνωση στο Facebook, προκειμένου να ανακοινώσουν πως προσφέρουν σπίτι και χειρωνακτική εργασία σε όποιο ζευγάρι Ελλήνων θέλει να έρθει και να εγκατασταθεί με τα παιδάκια τους στο χωριό.

✅Το κάλεσμα τους είχε ανταπόκριση, καθότι δέχθηκαν 1000 κλήσεις, 10.000 κοινοποιήσεις και 20.000 μηνύματα υποστήριξης, ενώ 100 οικογένειες δήλωσαν ενδιαφέρον να έρθουν στο χωριό. Μετά από διαλογή, με βάση κοινωνικά κριτήρια, μια οικογένεια Ελλήνων με 6 παιδάκια ήρθε στο χωριό και το σχολείο έχει ξανά ζωή.

👥Η οικογένεια ζούσε στην Αθήνα, έφυγε στο εξωτερικό, αλλά χάρη στην Παναγιώτα και στον πάτερ Κωνσταντίνο, επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα για να ζήσει στο χωριό.

✌️Με μια ταπεινή κίνηση στο διαδίκτυο, μια απλή δασκάλα και ένας απλός ιερέας κατάφεραν να:

👉 Κρατήσουν ζωντανή την Ελληνική ύπαιθρο.
👉 Προώθησαν την απο-αστικοποίηση.
👉 Βοήθησαν Έλληνες που έφυγαν στο. εξωτερικό, λόγω της ανικανότητας του Ελληνικού κράτους, να επιστρέψουν πίσω.
👉 Προσέφεραν άμεσα δουλειά και στέγη.

🤔Όταν μια απλή δασκάλα και ένας απλός ιερέας, που παίρνουν το μέγιστο 700-800€ καταφέρνουν κάτι τόσο σημαντικό (ενώ δεν είναι καν υποχρέωση τους) το κράτος που έχει δισεκατομμύρια από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών γιατί δεν κάνει τίποτα για τα άνωθεν; Βαριέται;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ