Βουδαπέστη: Διάσταση μεταξύ ΟΟΣΑ και κυβέρνησης Όρμπαν για την καταπολέμηση της διαφθοράς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ακύρωσε μια αποστολή κατά της διαφθοράς στην Ουγγαρία, επικαλούμενος την αποτυχία της κυβέρνησης να ενεργήσει σύμφωνα με τις προηγούμενες συστάσεις του.

Η κυβέρνηση του Όρμπαν κατηγορείται ότι δεν έλαβε αρκετά μέτρα κατά της διαφθοράς

Ο ΟΟΣΑ είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που μια αποστολή τέτοιου επιπέδου υψηλού επιπέδου ακυρώθηκε, αναφέρει το Reuters.

%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B1%CF%83%CE%B177

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη και την Τετάρτη, αλλά ακυρώθηκε λόγω αυτού που ο ΟΟΣΑ περιέγραψε ως αποτυχία της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν να εξασφαλίσει επαρκή εκπροσώπηση υπουργών και ανώτερων αξιωματούχων για την εκδήλωση.

«Η αποστολή υψηλού επιπέδου, που αποφασίστηκε από την ομάδα εργασίας για τη δωροδοκία τον Δεκέμβριο του 2023, είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει την αποτυχία της κυβέρνησης της Ουγγαρίας να σημειώσει απτή πρόοδο στην εφαρμογή μακροχρόνιων συστάσεων », ανέφερε ο ΟΟΣΑ.

Αυτά σχετίζονταν με αυτό που ο ΟΟΣΑ περιέγραψε ως την έλλειψη κατανόησης από την ουγγρική κυβέρνηση των κινδύνων έκθεσης σε ξένη δωροδοκία και την απουσία στρατηγικής για τον εντοπισμό και τη διερεύνηση υποθέσεων δωροδοκίας.

Εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης είπε ότι η ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ θα φιλοξενηθεί σε υπουργικό επίπεδο σε απροσδιόριστη ημερομηνία. Δεν σχολίασε την ευρύτερη κριτική του ΟΟΣΑ για την έλλειψη προόδου στην εφαρμογή προηγούμενων συστάσεων.

Ο Όρμπαν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Ουγγαρία δεν είναι πιο διεφθαρμένη από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο ΟΟΣΑ είπε ότι ορισμένες από τις συστάσεις του χρονολογούνται περισσότερο από μια δεκαετία.

“Η Ομάδα Εργασίας εξακολουθεί επίσης να ανησυχεί σοβαρά για το χαμηλό επίπεδο επιβολής της νομοθεσίας περί δωροδοκίας αλλοδαπών στην Ουγγαρία “, ανέφερε ο ΟΟΣΑ.

Ο οργανισμός ενημέρωσε επίσης ότι θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα προκειμένου η ουγγρική κυβέρνηση να δεσμευτεί εκ νέου σε κατάλληλο επίπεδο και να εισαγάγει ένα σχέδιο έργου με προτεινόμενα βήματα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που εντόπισε η ομάδα εργασίας του.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ