Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος “σφυροκοπει” τον Σκυλακάκη: Σε γη υψηλής παραγωγικότητας «φυτεύουν» φωτοβολταϊκά με «γκρίζες» άδειες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε γη υψηλής παραγωγικότητας «φυτεύουν» φωτοβολταϊκά με «γκρίζες» άδειες καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θοδωρή Σκυλακάκη.

«Η αυξητική τάση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ειδικά πάρκων ισχύος ≤1MW σε, προβληματίζει έντονα, καθώς υπονομεύει το μέλλον της αγροτικής παραγωγής και εν τέλει θέτει σε αμφισβήτηση τις κατευθύνσεις για πράσινη ανάπτυξη», επισημαίνει καταγγέλλοντας την «ανεξέλεγκτη αδειοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων».

Ο βουλευτής σημειώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, καλύφθηκε ήδη το όριο του 1% που έχει τεθεί για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας: το όριο είναι 44.000 στρέμματα, έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά σε 40.000 στρέμματα, ενώ έχει δοθεί άδεια για εγκατάσταση σε 374.000 στρέμματα (δηλαδή στο 8,4% της καλλιεργήσιμης γης στον κάμπο).

Ο Μ. Χαρακόπουλος παραθέτει, επίσης, δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής (29.09.24), με τίτλο «Γκρίζες άδειες στον κάμπο των φωτοβολταϊκών», όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν «πολλές δεκάδες» περιπτώσεις όπου γη υψηλής παραγωγικότητας δηλώνονται ψευδώς ως χαμηλής για να μπουν τα φωτοβολταϊκά.

  1. Εσας,ποιός σας επε οτι οι οι αδειες για Α/Γ η για Φ/Βτηρουν τις προυποθεσεις της αποφ. 1421/2013 του ΣτΕ;Ποιός σας ειπε οτι η κομπινα των κρατικοδιαιτων εργολαβων αποτελει “δημοσιο συμφερον”;Νομιζετε οτι,η εξαγομενη ενεργεια-γιατι περι εξαγωγης προκειται-θα εχει θετικη αποτυπωση στη Χωρα;Δεν ξερετε με τί ασυδοτους απατεωνες μας μπλεξατε με την ψηφο σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ