λειτουργούσε με άδεια του τοπικού δήμου, μετά την κινητοποίηση του πατέρα του 19χρονου Γιάννη, που βρήκε φρικτό θάνατο στο Πευκοχώρι, τον Αύγουστο.
Στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβάνεται έγγραφο πιστοποίησης των παιχνιδιών του λούνα παρκ από την εταιρεία, της οποίας η δραστηριότητα είχε ανασταλεί και τελικά η άδειά της ανακλήθηκε, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του αδικοχαμένου νέου, στη Χαλκιδική.
Ο πατέρας του Γιάννη, Γιώργος Καμπαϊλής, ήταν εκείνος που κίνησε τις διαδικασίες, ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές το Σάββατο και κατήγγειλε την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης. Αμέσως ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας και τελικά ο δήμος προχώρησε στην απόφαση να βάλει λουκέτο στο λούνα παρκ.
Προκαλεί βέβαια εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι οι Αρχές στην πρώτη ενημέρωση που είχαν τα τοπικά όργανα εξουσίας, πληροφορήθηκαν πως η εταιρεία δεν μπορούσε να πιστοποιεί παιχνίδια από τις 10 Οκτωβρίου και για αυτό ο δήμος προχώρησε στην απόφαση αδειοδότησης. Από την άλλη, ο δήμος ανέφερε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ενημέρωσαν κανέναν ούτε για την αναστολή λειτουργίας ούτε τελικά για την ανάκληση του φορέα πιστοποίησης.
Όπως εξηγεί ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη, διάβασε στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο λούνα παρκ και, με πολύ νωπό ακόμη τον θάνατο του παιδιού του, θέλοντας να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τα υπόλοιπα παιδιά, μίλησε με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος του είπε ότι δεν μπορούσαν να παρέμβουν ως αστυνομία γιατί υπεύθυνος είναι ο δήμος. Τελικά όμως επενέβη ο Εισαγγελέας και το λούνα παρκ έκλεισε.
«Την κύρια ευθύνη την έχει ο δήμος, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχει επιτρέψει τη λειτουργία του συγκεκριμένου λούνα παρκ, με τόσες παραβάσεις και αστοχίες….το δικό μου το παιδί πήραν, τη δική μου τη ζωή, ή αυτοί ή εγώ, είναι η τιμή του παιδιού μου, αυτό δεν θα αλλάξει, θα πάνε στη φυλακή όσοι πρέπει να πάνε, μου διέλυσαν τη ζωή, σκότωσαν το παιδί μου που είχε τόση λαχτάρα να ζήσει», επεσήμανε ο κ. Καϊμπαλής.