Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις που προωθεί η Ελλάδα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της εξαγωγικής βιομηχανικής δραστηριότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς η ελληνική βιομηχανία αναζητά καινοτόμες στρατηγικές για να ενισχύσει την εξωστρέφεια των προϊόντων της, η ανάγκη για φθηνή και πράσινη ενέργεια αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας.

Οι σύγχρονες βιομηχανίες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με τη φθηνή ενέργεια να είναι το πιο ουσιώδες εργαλείο για την επίτευξη αυτών των στόχων. Οταν οι βιομηχανίες μπορούν να αποκτούν ενέργεια σε χαμηλότερες τιμές αποκτούν τη δυνατότητα να επενδύσουν περισσότερο στην έρευνα, στην ανάπτυξη (R&D) και τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών – βασικοί παράγοντες για την εξωστρέφειά τους.

Η στροφή προς πράσινες πηγές ενέργειας δεν συνεισφέρει μόνο στη μείωση των εκπομπών CO2 και άλλων ρύπων, αλλά ενισχύει και τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας. Σύμφωνα με μελέτες, οι εξαγωγικές βιομηχανίες που υιοθετούν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές έχουν την ικανότητα να αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προσελκύοντας πελάτες που εκτιμούν την περιβαλλοντική ευθύνη.

Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια έχει επίσης θετική επίδραση στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις. Χώρες που επενδύουν σε φθηνές και καθαρές πηγές ενέργειας αποκτούν σημαντικά πλεονεκτήματα σε τομείς όπως η τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών και οι βιώσιμες πρακτικές παραγωγής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες εξαγωγής και σε συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις που προωθεί η Ελλάδα, με κυριότερη αυτήν με την Αίγυπτο μέσω του έργου GREGY, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της εξαγωγικής βιομηχανικής δραστηριότητας και την προώθηση της φθηνής και πράσινης ενέργειας.

Οι ελληνικές εξαγωγικές βιομηχανίες μπορούν να επωφεληθούν από τη μείωση του ενεργειακού κόστους, γεγονός που ενισχύει την κερδοφορία και την ικανότητα ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, η πρόσβαση σε συνεχή και αξιόπιστη ροή ενέργειας μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με την αστάθεια της παραγωγής ενέργειας, στοιχείο κρίσιμο για τη διατήρηση ομαλών παραγωγικών διαδικασιών.

Με τον κυβερνητικό στόχο να αυξηθεί η αξία των εξαγωγών στο 60% και το 70% του ΑΕΠ μέχρι το 2027 και το 2030 αντίστοιχα, είναι προφανές ότι η προώθηση ηλεκτρικών διασυνδέσεων και η παροχή ανταγωνιστικής ενέργειας θα αποτελέσουν κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική βιομηχανία. Η συνδυασμένη δύναμη της πράσινης ενέργειας και της εξωστρέφειας μπορεί να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία, καθιστώντας την πιο ανταγωνιστική και βιώσιμη στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ