Η “αθόρυβη” μεταμόρφωση του ελληνικού τουρισμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιδιαίτερα θετική αύξηση σε τουριστικές αφίξεις και εισπράξεις για το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι αποτέλεσμα των ευρύτερων μεταβολών στις προτιμήσεις των επισκεπτών της χώρας.

Προτιμήσεις που επεκτείνονται πέραν του κλασικού προϊόντος, ήλιος και θάλασσα, στην αναζήτηση ξεχωριστών προορισμών και εμπειριών. Με άλλα λόγια, μειώνεται η εποχικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που παραδοσιακά σχετίζεται με την καρδιά του καλοκαιριού, ενώ βελτιώνεται και η κατανομή του σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και όχι μόνο σε νησιά, σε έναν δύο ακόμα ηπειρωτικούς προορισμούς. Οι παραπάνω εκτιμήσεις, τις οποίες συμμερίζεται ένα ολοένα αυξανόμενο μερίδιο της αγοράς, τεκμηριώνονται σε μεγάλο βαθμό από μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, με τίτλο «Η “αθόρυβη” μεταμόρφωση του ελληνικού τουρισμού».

Το 2024 αναμένεται να αναδειχθεί σε νέα χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, με αφίξεις της τάξης των 36.000.000 τουριστών, αυξημένες δηλαδή κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα. Παράλληλα, «πίσω από τα ψηλά αυτά νούμερα κρύβεται μια λιγότερο θορυβώδης, αλλά περισσότερο ουσιαστική εξέλιξη: O ελληνικός τουρισμός σταδιακά αλλάζει» αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη, που κάνει λόγο για μετάβαση σε ένα λιγότερο εποχικό μοντέλο, το οποίο συμβαδίζει πλήρως με τις νέες τάσεις διεθνούς ζήτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ