Αδελφοποίηση Ρόταρυ Κοσσυφοπεδίου-Αλβανίας και Περιφέρειας Πενσυλβάνια των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια τελετή που έχει μείνει στο μυαλό όλων ως ιστορικό γεγονός για το Ρόταρυ στην περιοχή, στις 9 Οκτωβρίου 2024, υπογράφηκε στη Γκιάκοβα η Συμφωνία Αδελφοποίησης και Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ρόταρυ 2485 Κοσσυφοπεδίου-Αλβανίας (στους Ρόταρυ καθορίζεται με τον αριθμό 2485) και της Περιφέρειας της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ (που έχει τον αριθμό 7280), γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Αυτή η πράξη σηματοδοτεί ένα μεγάλο επίτευγμα για την ενίσχυση των διεθνών δεσμών των Ροταριανών και τη διεύρυνση των ευκαιριών συνεργασίας σε ανθρωπιστικά, εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά έργα, όπως σημειώνεται.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στις ειδικές εγκαταστάσεις του Παλιού Παζαριού, ενός ιστορικού και συμβολικού χώρου στη Γκιάκοβα, όπου Ροταριανοί και από τις δύο πλευρές συζήτησαν και σχεδίασαν τα επόμενα βήματα για την προώθηση των κοινών στόχων του Ρόταρυ.

Εκπρόσωποι της Περιφέρειας 2485, με επικεφαλής τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας (DG), Μπουτρίντ Μπατάλι, και της Περιφέρειας 7280 από την Πενσυλβάνια, με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας (DG), Ο Ζακ Σ. Κόβινγκτον, υπογράμμισαν τη σημασία αυτής της συνεργασίας ως ένα βήμα για να δοθεί νέα ώθηση στις προσπάθειες να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.

Ομιλίες των Κυβερνητών

rotarialbakoss56a

Ο Μπουτρίντ Μπατάλι, ο Πρώτος Κυβερνήτης της Αλβανόφωνης Περιφέρειας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής, τόνισε ότι αυτή είναι μια κορυφαία στιγμή για την Περιφέρεια 2485, η οποία, αν και νέα σε μορφή, έχει αποδειχθεί ότι έχει την ικανότητα να χτίσει νέες γέφυρες συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπογράμμισε τη σημασία αυτής της αδελφοποίησης, αναφέροντας τις κοινές αξίες που συνδέονται με αυτήν την ιστορική συμφωνία:

«Σήμερα ολοκληρώνουμε μια άλλη κληρονομιά, καθώς η φιλία και η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο εθνών μας χτίζονται σε κοινές αξίες, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η δέσμευση να αλληλοβοηθούμε. Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας 2485 και της Περιφέρειας 7280 είναι αντανάκλαση αυτής της διαρκούς φιλίας, δίνοντας μια νέα διάσταση στη συνεργασία στους ανθρωπιστικούς, επαγγελματικούς και αναπτυξιακούς τομείς», δήλωσε ο Μπατάλι.

Σημείωσε επίσης ότι οι Ροταριανοί στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία είναι πάντα έτοιμοι να αγκαλιάσουν νέες ευκαιρίες και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με μέλη του Ρόταρυ σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι  αυτή η αδελφοποίηση και αυτές οι συμφωνίες είναι κάτι περισσότερο από έγγραφα που συμβολίζουν τις κοινές μας αξίες, το όραμά μας και αντιπροσωπεύουν ένα βήμα για την εμβάθυνση της φιλίας μεταξύ των δύο εθνών και την προώθηση έργων που θα επιφέρουν πραγματικές αλλαγές στις κοινότητές τους.

Telegrafi

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ