Το ξέσπασμα των πυροσβεστών για για τα εξαντλητικά ωράρια και την κακή κατάσταση των οχημάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή τον θάνατο του 45χρονου αρχιπυροσβέστη σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και την αγανάκτηση στο Σώμα για τα εξαντλητικά ωράρια και την κακή κατάσταση των οχημάτων.

«Πρόσφατα είχαμε καταγγείλει ότι από την αρχή της φετινής αντιπυρικής περιόδου οι ανατροπές πυροσβεστικών οχημάτων και οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί έχουν λάβει διαστάσεις πανδημίας στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η συχνότητα αυτών των ατυχημάτων δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μονάχα από το τεράστιο φορτίο σωματικής και ψυχικής κόπωσης που έχει συσσωρευτεί στους πυροσβέστες λόγω της άνευ ορίων εργασιακής καταπόνησής τους.

Από νωρίς προειδοποιούσαν οι εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε σοβαρά περιστατικά ασφάλειας και σε τραυματισμούς. Σήμερα, οι πυροσβέστες θρηνούν έναν νεκρό συνάδελφό τους και αγωνιούν για την υγεία δύο ακόμα τραυματιών, λόγω ακόμη μιας ανατροπής πυροσβεστικού οχήματος. Κανείς δεν μπορεί πλέον να επικαλεστεί ότι πρόκειται για «τυχαίο» ή «μεμονωμένο» περιστατικό, ή ότι ήταν απλώς η κακιά στιγμή.

Τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πάνω από 20 ετών με συνέπεια να παρουσιάζουν συχνά-πυκνά μηχανολογικά προβλήματα και βλάβες και να διασχίζουν τους οδικούς άξονες με φθαρμένα ελαστικά. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αρνείται πεισματικά η πολιτεία παρ’ ότι το έχουμε ζητήσει διαχρονικά, αλλεπάλληλες φορές από όλες τις κυβερνήσεις, να περνούν από ΚΤΕΟ τα υπηρεσιακά οχήματα του Π.Σ. Όλα αυτά τα χρόνια η Ε.Α.Κ.Π. έχει αναδείξει τους κινδύνους και τις σοβαρές επιπτώσεις που υπάρχουν στην υγεία των πυροσβεστών κατά την εργασία τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ