Το Ιράν παραδέχθηκε ότι αγόρασε συσκευές επικοινωνίας όπως αυτές που εξερράγησαν στην Χεζμπολάχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξη του στην ιρανική κρατική τηλεόραση, ο Μασούντ Ασαντολαχί, πρώην αναπληρωτής διοικητής της δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, αποκάλυψε λεπτομέρειες από τις μαζικές εκρήξεις συσκευών τηλεειδοποίησης που σημειώθηκαν στον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια παρτίδα αυτών των συσκευών αγοράστηκε από μια ιρανική εταιρεία για τις ανάγκες της Χεζμπολάχ, αλλά οι βομβητές που παραδόθηκαν αποδείχτηκαν ότι ναρκοθετήθηκαν και εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη του Λιβάνου.

Ο Ασαντολαχί είπε ότι η Χεζμπολάχ ένιωθε από καιρό την ανάγκη να ενημερώσει τις απαρχαιωμένες συσκευές επικοινωνίας της και παρήγγειλε περίπου 4.000 νέους βομβητές μέσω διαμεσολαβητών από μια ιρανική εταιρεία.

Δεδομένου ότι ο οργανισμός δεν μπορούσε να αγοράσει απευθείας τέτοιες συσκευές, η παραγγελία έγινε μέσω τρίτης εταιρείας στο Ιράν. Αυτή, με τη σειρά της, στράφηκε σε έναν γνωστό κατασκευαστή, υποτιθέμενη εταιρεία της Ταϊβάν, και αγόρασε 5.000 βομβητές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ασαντολαχί, το πρόβλημα ήταν ότι οι συσκευές δεν δοκιμάστηκαν σωστά πριν παραδοθούν στη Χεζμπολάχ.

Σημείωσε ότι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι βομβητές θα μπορούσαν να εκραγούν.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και ένας ελάχιστος έλεγχος θα μπορούσε να αποκαλύψει τουλάχιστον την παρουσία συσκευών ακρόασης, συσκευών κρυπτογράφησης ή άλλων επικίνδυνων στοιχείων σε αυτές, αυτοί οι βομβητές μεταφέρθηκαν χωρίς πρόσθετους ελέγχους, σύμφωνα με την ιρανική Sedaye Bourse.

Το Ιράν απαγόρευσε τους βομβητές και Woki Toki  σε όλες τις πτήσεις

bombhteirans5456%CE%B1

Οι ιρανικές αρχές έχουν θεσπίσει πλήρη απαγόρευση της χρήσης συσκευών τηλεειδοποίησης και ραδιοτηλεφώνων (Woki Toki ) κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών. Αυτό μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Το νέο μέτρο ασφαλείας έρχεται μετά το περιστατικό βομβιστικής επίθεσης με βομβητές που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα και συνδέθηκε με την ομάδα Χεζμπολάχ.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ