Βελιγράδι: Τι απάντησε ο Ερντογάν για τη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία με τη Σερβία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιοσημείωτη απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς  στο Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν έδωσε περιθώρια αμφισβήτησης για τη συνεργασία με τη Σερβία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

«Κανείς δεν πρέπει να επεμβαίνει στο τι θα γίνει στις αμυντικές βιομηχανίες της Τουρκίας και της Σερβίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα συγκεκριμένα βήματα που θα λάβουν οι δύο χώρες για να συμβάλουν στη σταθερότητα στα Βαλκάνια, ο Ερντογάν είπε:

«Εμείς, ως Τουρκία και τώρα η Σερβία, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα χέρι-χέρι, αλλά αυτό το βήμα είναι η δημιουργία μιας αμυντικής βιομηχανία μεταξύ μας που θα βασίζεται στη διασφάλιση της διατήρησης της ειρήνης», όπως είπε.

Δηλώνοντας ότι έδωσαν τα χέρια στη διμερή συνάντηση και ανέθεσαν στους φίλους τους για αυτό το σκοπό, ο Ερντογάν είπε «Τώρα θα κάνουν αυτή τη δουλειά με τους φίλους μας και κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να το καθορίσει αυτό έξω από εμάς.

«Ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της αμυντικής βιομηχανία της Τουρκίας και της Σερβίας;», «έχουμε τέτοιες ευκαιρίες στη Σερβία Θα κινηθούμε προς το μέλλον αξιοποιώντας αυτές τις ευκαιρίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε σε δημοσιογράφο ο οποίος ρώτησε για τη σχεδιαζόμενη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας:

«Περιλαμβάνει την αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών; Ή είναι άλλου είδους συνεργασία;»

Κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων αεροχημάτων

%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%8398%CE%B1

 Απάντησε ως εξής:

«Οι ευκαιρίες της Τουρκίας στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, φυσικά, θα πάρουν τη θέση τους στα βήματα που πρέπει να γίνουν προς αυτήν την αμυντική βιομηχανία. Όπως είπα για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς την αμυντική βιομηχανία, η Σερβία έχει τις ευκαιρίες σήμερα, έχουμε τις ευκαιρίες. Εμείς είμαστε δύο φίλες χώρες, «θα το αξιολογήσουμε μαζί. Γι’ αυτό δώσαμε τα καθήκοντα στους υπουργούς μας Εξωτερικών και στους Προέδρους της Αμυντικής Βιομηχανίας, θα επιτελέσουν το έργο τους και μετά θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα βήματά μας».

«Υπάρχουν αυτοί που δεν τους αρέσει τα βήματα που κάνουμε και αυτοί  που τους αρέσουν»

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι οι σχέσεις με τη Σερβία μπορεί να μην αρέσει σε άλλους και σε άλλους να αρέσει, πρόσθεσε ότι η όλη δουλειά θα γίνει από τους υπουργούς.

«Όπως γνωρίζετε, είμαστε πολιτικοί ηγέτες, θα πάρουμε αυτήν την απόφαση μαζί με τους φίλους και τους συναδέλφους μας σε αυτά τα θέματα και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Το όλο θέμα είναι να κρατήσουμε υπό έλεγχο τις αποφάσεις για τα επόμενα βήματα που θα λάβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Haber7

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ