Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πηγαίνει στην Τουρκία- τα Eurofighter στο τραπέζι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Μπύχνερ/ Wolfgang Büchner δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο ότι ο πρωθυπουργός Σολτς θα επισκεφθεί την Τουρκία το επόμενο Σαββατοκύριακο και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Οκτωβρίου.

Ο Μπύχνερ δήλωσε ότι μετά τη συνάντηση θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Τι θα συζητήσουν

Δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει τίποτα εκ των προτέρων για το περιεχόμενο της συνάντησης,  ωστόσο  ο  εκπρόσωπος Μπύχνερ σημείωσε ότι αναμένεται να συζητηθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και το μεταναστευτικό, οι διμερείς σχέσεις και οι οικονομικές πολιτικές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με την πώληση των Eurofighter, ο Büchner δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει τίποτα για τις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν, εκτός από το ότι, όπως είναι γνωστό, δεν έγινε καμία λεπτομερής δήλωση εδώ σχετικά με τις εξαγωγές όπλων.

«Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος»

germatourksolt234

Σε ερώτηση δημοσιογράφου : “Πρέπει να περιμένουμε κάτι νέο από αυτήν την επίσκεψη;”

Ο Μπύχνερ επανέλαβε ότι δεν θα πει τίποτα για τις εξαγωγές όπλων και ότι δεν υπάρχει τίποτα να ανακοινώσει : «Αλλά φυσικά, μπορείτε πάντα να περιμένετε κάτι νέο από την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελαρίου στον Πρόεδρο της Τουρκίας»,  απάντησε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Μπύχνερ δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι ένα σημαντικό θέμα κατά την επίσκεψη και είπε ότι «η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος εδώ».

Ensonhaber

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ