Ενοικια: Οι τιμές που έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα, δημιουργούν ένα εφιαλτικό σκηνικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιο είναι το πρόβλημα στη χώρα μας για την ενοικίαση μιας κατοικίας, καθώς οι τιμές των σπιτιών, που έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα, δημιουργούν ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Ακρως ενδεικτική είναι έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), από την οποία προκύπτει πως το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα έντονο, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Με βάση τα στοιχεία, πάνω από ένας στους τέσσερις Ελληνες (26,1%) δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν δυσκολία για να ενοικιάσουν κατοικία, δύο φορές περισσότεροι απ’ ό,τι στην Ευρωπαϊκή Ενωση (13%), ενώ σχεδόν ένας στους δύο Ελληνες (44,6%) που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρέθηκε απέναντι σε αυτό το πρόβλημα. Σημειώνεται πως η έρευνα μέτρησε εκείνους που δεν μπορούσαν να νοικιάσουν κατοικία, βασιζόμενοι στα δικά τους εισοδήματα και όχι στον δανεισμό (π.χ. από φίλους ή συγγενείς).

Επίσης, από την έρευνα προκύπτει πως οι Ελληνες που δυσκολεύονται περισσότερο στην ενοικίαση σπιτιού είναι οι άνω των 55 ετών, ενώ στην Ε.Ε. ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Αλλωστε, η εργασιακή ζούγκλα της χώρας μας έχει αποδείξει πως οι εργαζόμενοι δεν αμείβονται εδώ και χρόνια με βάση την προϋπηρεσία τους, ελλείψει συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τα κατάλοιπα των καταστροφικών Μνημονίων είναι ορατά στην πραγματική οικονομία και η καθίζηση των μισθών σε χαμηλά επίπεδα για πολλά χρόνια έχει επιφέρει έναν οικονομικό όλεθρο για τους Ελληνες που δεν είχαν την τύχη να διαθέτουν ένα δικό τους σπίτι (χωρίς χρέη) προτού ξεσπάσει η οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, για τους Ελληνες ηλικίας 55-64 ετών το ποσοστό που δυσκολεύονται φτάνει το 31% (12,8% στην Ε.Ε.) και για τους 65 και άνω το 38,9% (μόλις 6,7% στην Ε.Ε.), έναντι 26,4% για τις ηλικίες 16-29 ετών (14,8% στην Ε.Ε.) και 22,7% για τις ηλικίες 30-54 ετών (14,7% στην Ε.Ε.).

Με βάση την έρευνα της Eurostat οι ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολία για να ενοικιάσουν κατοικία και με τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι οι Δανία (18,4%), Φινλανδία (17,5%) και Γαλλία (17,1%). Στον αντίποδα, οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά είναι η Πολωνία (1,9%), η Ουγγαρία (2,1%) αλλά και η Ιταλία (2%).

  1. Μας Έχετε Πιει Το Αίμα Κλπ Αίσχος Πια Κλπ, Αίσχος, Αντίο………….🤢🤮🥵🤬😡😠😭😭😭😭😭😭😭😭😭😢😢😢😢😢😢😢😢😢🙁😞😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢💔😭😭😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻……………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ