Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Μαυροβούνιο: Πολιτικές αντιθέσεις για τους «ξένους πράκτορες»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νόμος για τους ξένους πράκτορες, δηλαδή για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες ή οργανισμούς, έφθασε και στο πολιτικό προσκήνιο του Μαυροβουνίου.

Όπως αναφέρει η ραδιοτηλεόραση του Μαυροβουνίου (RTCG):

Ο «Συνασπισμός για το μέλλον του Μαυροβουνίου (ZBCG)» ζητά την επείγουσα πρόταση νόμου για τους πράκτορες ξένης επιρροής στο Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με αυτούς, ο νόμος θα αφορούσε όσους «προσπαθούν υπό το πρόσχημα των ΜΚΟ να επηρεάσουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας μας», όπως αναφέρει.

Το Βοσνιακό Κόμμα δεν υποστηρίζει το νόμο για τους ξένους πράκτορες

Το Βοσνιακό Κόμμα δεν θα υποστηρίξει καμία λύση που είναι αντίθετη με την έννοια μιας ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας, την οποία υποστηρίζουμε για περισσότερα από 18 χρόνια της πολιτικής μας δραστηριότητας, δήλωσε η βουλευτής του Βοσνιακού Κόμματος Εντίνα Ντέσιτς.

Είπε ότι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών σε διάφορες σφαίρες και ροές της κοινωνικής ζωής είναι πολύ σημαντική για κάθε πραγματικά δημοκρατική κοινωνία και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις παρέχουν στους πολίτες μια τέτοια ευκαιρία μέσω των δραστηριοτήτων τους.

«Δεν θα υποστηρίξουμε το λεγόμενο Νόμο για τους ξένους πράκτορες και πιστεύουμε ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία, η επισήμανση ακτιβιστών ΜΚΟ ως ξένων πρακτόρων είναι ένα είδος σχεδίασης στόχων στο μέτωπό τους και ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κινήτρων των πολιτών να εμπλακούν στο έργο των ΜΚΟ ή να ηγηθούν σε κάποια αυτολογοκρισία στο έργο των ΜΚΟ», είπε η Ντέσιτς, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει πλήρως το έργο των ΜΚΟ.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ