Μια ειδικευμένη στον καρκίνο διαιτολόγος μοιράστηκε τα 10 τρόφιμα, από τα οποία αποφεύγει κάποιος για να διατηρήσει την καλή υγεία.
Η Nichole Andrews, διαιτολόγος και διατροφολόγος, η οποία ειδικεύεται στην ογκολογία, αποκάλυψε τα κοινά στοιχεία στη λίστα της. Σε μια viral ανάρτηση στο TikTok με 2,9 εκατομμύρια προβολές, η 38χρονη είπε: «Ξέρω πόσο εκπληκτική και ισχυρή μπορεί να είναι η διατροφή για να βοηθήσει τους ασθενείς να έχουν καλύτερα αποτελέσματα θεραπείας και να μειώσουν τον κίνδυνο υποτροπής».
Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς υπάρχει τόση παραπληροφόρηση εκεί έξω, που οι άνθρωποι δεν μπορούν να φάνε καλά, γι’ αυτό είμαι τόσο χαρούμενη που ξεκαθαρίζω αυτή τη σύγχυση και βοηθάω τους ανθρώπους να τρώνε με αυτοπεποίθηση».
Στο βίντεο, η Nichole εξηγεί γιατί αποφεύγει κάθε προϊόν στη λίστα της, ξεκινώντας από το αλκοόλ, καθώς «δεν βοηθά στον τρόπο ζωής για την πρόληψη του καρκίνου». Δήλωσε: «Δεν καταναλώνω καθόλου αλκοόλ.
@oncology.nutrition.rd Say goodbye to confusion and uncertainty. Join my 1:1 coaching program today, regain control over your diet, and get back to living your life to the fullest! 🌟🌟LINK IN BIO TO APPLY for 1:1 support TODAY!🌟🌟 #breastcancerjourney #lungcancerawareness #bravetheshave #lymphomaawareness #livercancer #kidneycancer #prostatecancerawareness #radiationtherapy #hormonetherapy #sarcomaawareness #cancerresearchUK #pancreaticcancer #lymphoma #ovariancancer #prostatecancer #cancerfree#cancerwarrior#cancerfighter #oncology #breastcancersurvivor #cancerresearch #chemotherapy #chemo #cancerpatient#cancerawarenessmonth #oncologynurses#cancercure#cancernation #breastcancercare #cancermotivation
Όλοι οι τύποι αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρασιού, θα αυξήσουν τον κίνδυνο έξι διαφορετικών καρκίνων. Είναι η αιθανόλη μέσα στο αλκοόλ. Πραγματικά οποιαδήποτε κατανάλωση αλκοόλ αρχίζει αμέσως να αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου».
Το δεύτερο στοιχείο στη λίστα ήταν το πεπερόνι και τα επεξεργασμένα κρέατα. Η Nichole συνέχισε: «Τα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου σε οποιαδήποτε κατανάλωση. Επομένως, είτε πρόκειται για πεπερόνι… είτε για προμαγειρεμένα κρέατα, οποιαδήποτε κατανάλωση αυτού θα αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου», αναφέρει η Mirror.
Η Nichole, που πηγαίνει από το The Oncology Dietician και διαθέτει 15 χρόνια εμπειρίας, αναφέρει τι δεν πρέπει να τρώει για μεσημεριανό γεύμα. Συγκεκριμένα, αποφεύγει τα αλλαντικά ως το τρίτο της απαγορευτικό, ενώ η τέταρτη αποφεύγει αυτές τις βόμβες άδειων θερμίδων που βρίσκονται στα ποτά. Είναι ανένδοτη στο να παραλείπει τα ζαχαρούχα ποτά όταν τρώει έξω, μοιράζοντας: «Δεν παραγγέλνω ζαχαρούχα ποτά όταν βγαίνω για φαγητό».