Ο μυθικός Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε επίσημα πως αποσύρεται από την ενεργό δράση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ένα συγκινητικό βίντεο που ανέβασε στα social media, ο 38χρονος θρυλικός Ισπανός έκανε γνωστό ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στη Μάλαγα, όπου θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο η τελική φάση του Davis Cup.

«Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις», ανέφερε με λύπη στα μάτια ο 38χρονος τενίστας, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων. Και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, ειδικά αυτά τα δύο τελευταία. Δεν μπόρεσα να παίξω χωρίς περιορισμούς. Είναι μια δύσκολη απόφαση, που μου πήρε χρόνο να πάρω, αλλά σε αυτή τη ζωή όλα έχουν αρχή και τέλος. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ένα τέλος σε μια καριέρα που ήταν μεγάλη και πολύ πιο επιτυχημένη από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ».

Και θα πει το «αντίο» μέσα στην Ισπανία, εκπροσωπώντας την χώρα του στο Davis Cup Finals. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το τελευταίο μου τουρνουά είναι η τελική φάση του Davis Cup, όπου θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Κλείνει ένας κύκλος, αφού ένας από τους πρώτους μου θριάμβους ως επαγγελματίας ήταν ο τελικός στη Σεβίλλη το 2004. Νιώθω πολύ τυχερός για όλα αυτά που μπόρεσα να ζήσω. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη τη βιομηχανία του τένις, τους συμπαίκτες μου, τους μεγάλους αντιπάλους μου. Έχω περάσει πολλές ώρες μαζί τους και έχω ζήσει πολλές στιγμές που θα θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου».

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Ισπανός σούπερ σταρ θα έπαιρνε την μεγάλη απόφαση. Υπήρχε, βέβαια, η ελπίδα ότι θα έπαιζε μια ακόμα σεζόν και θα μπορούσε, κυρίως, να αποχαιρετήσει στο Roland Garros, την αγαπημένη του διοργάνωση, από όπου έφυγε νικητής 14 φορές.

Συνολικά έχει κερδίσει 92 τίτλους καριέρας (22 major) και έχει βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου για 209 εβδομάδες. Κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό το 2008 και στο διπλό το 2016, ενώ έχει πανηγυρίσει και τέσσερις φορές την κατάκτηση του Davis Cup (2004, 2009, 2011, 2019).

  1. Φευγει το σκυλι της αντισφαιρισης.Ανθρωπος υπεραθλητης, πεισματαρης, εργατικοτατος,εβαζε το κεφαλι κατω και κερδιζε,παρα την μετρια τεχνικη και στρατηγικη του.Σιγουρα η φιγουρα του,οι “κλασσικες κινησεις πριν το σερβις θα μεινουν ευχαριστα στη μνημη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ