Προγράμματα στήριξης των ήδη ισχυρών και των πολυεθνικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι η διαχείριση των συμβόλων και του χρήματος· και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ουδέν εκ των δύο προαναφερθέντων χειρίζεται σωστά. Τα σύμβολα τα απαξιώνει λόγω της ταύτισής της με τα τοξικά νέφη του δικαιωματισμού και το χρήμα το καναλιζάρει στους πολύ ισχυρούς, στις πολυεθνικές εταιρίες, στους ομίλους επιχειρήσεων.

Η θέση μας
/Εφημερίδα Δημοκρατία

Η «δημοκρατία» στο χθεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο της έκανε μια κριτική αποτίμηση για το πού χορηγήθηκαν δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα δεδομένα είναι αποκαλυπτικά και η εφημερίδα μας έγραψε σχετικά:

«ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, πολυτελή ξενοδοχεία, εταιρίες real estate και επιχειρήσεις ενέργειας βρίσκονται ανάμεσα σε όσα νομικά πρόσωπα έλαβαν δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης».

ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι αυτό το Ταμείο δημιουργήθηκε κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Είχε ως αρχικό στόχο να ενισχύσει την οικονομική ζωή της Ευρώπης, που πληττόταν από τους ποικίλους περιορισμούς, οι οποίοι επιβλήθηκαν με πρόσχημα την αντιμετώπισή της. Οπότε, το λογικό θα ήταν τα περισσότερα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης να πάνε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες κατά κοινή ομολογία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Αυτό δεν συνέβη.

Η «δημοκρατία» στο ρεπορτάζ της ανέφερε ότι οι περισσότερες από τις ιδιωτικές εταιρίες που έλαβαν τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πολύ μεγάλες, «διαθέτουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό (σε αντίθεση με τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα στη χώρας μας) και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα δάνεια των οποίων κυμαίνονται από 0,35% έως 1%. Αυτές οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν, ούτως ή άλλως, χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού σε σύγκριση με τα πανάκριβα και απαγορευτικά επιτόκια που δίνουν οι τράπεζες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας – σε όσες όμως περνούν το τεστ της τραπεζικής χρηματοδότησης, καθώς οι περισσότερες είναι τελείως αποκλεισμένες. Μάλιστα, από τη στιγμή που δεν μπορούν να πάρουν δάνεια από τις τράπεζες, δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση και στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης!».

ΚΑΠΩΣ έτσι διευρύνονται οι ανισότητες στην «Ελλάδα 2.0» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με προγράμματα στήριξης των ήδη ισχυρών και των πολυεθνικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ