Το Ιράν είναι πιθανόν να πραγματοποίησε υπόγεια δοκιμή πυρηνικής βόμβας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το Ιράν μπορεί να πραγματοποίησε υπόγεια πυρηνική έκρηξη», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα

Σήμερα, τα διεθνή media συζητούν ενεργά το ενδεχόμενο το Ιράν να πραγματοποίησε υπόγεια πυρηνική δοκιμή στις 5 Οκτωβρίου.

Ένα από τα πρακτορεία ειδήσεων του Ιράν ανέφερε έναν σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών που σημειώθηκε στην έρημο της ιρανικής επαρχίας Σεμνάν το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10 χιλιόμετρα, ενώ ιρανικές πηγές κάνουν λόγο για 12 χιλιόμετρα.

Ορισμένες κυβερνήσεις και ρυθμιστικοί φορείς θα γνωρίζουν σίγουρα αν επρόκειτο για πυρηνική δοκιμή ή για σεισμό.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το Ιράν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ισχυρή πυρηνική ικανότητα ως απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια από το Ισραήλ στην Τεχεράνη.

 Ένας σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, Καμάλ Χαράζι, προειδοποίησε στις 3 Οκτωβρίου ότι το Ιράν μπορεί να αναγκαστεί να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα εάν το Ισραήλ απειλήσει την ύπαρξή του, αναφέρει η ρωσική Pravda.

Το δημοσίευμα σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον επινόησε τον «άξονα του κακού» και προκάλεσε μια παγκόσμια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.

Το Ισραήλ είναι μια αδήλωτη πυρηνική δύναμη, και ως εκ τούτου, για λόγους ισοτιμίας, αργά ή γρήγορα θα γίνει και το Ιράν, το οποίο «θα τοποθετήσει τη Μέση Ανατολή σε πυρηνική πυριτιδαποθήκη», δεδομένης της μόνιμης κρίσης στην περιοχή.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ