Χειρουργικό χτύπημα του Ισραήλ στη Δαμασκό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: «Επτά μάρτυρες, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, ως αποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης που είχε στόχο ένα κτίριο κατοικιών στην πόλη της Δαμασκού», γράφει το δημοσίευμα (Sana)

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση σε κτίριο κοντά στην ιρανική πρεσβεία στη συνοικία Mezzeh, δυτικά της συριακής πρωτεύουσας Δαμασκού.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα. Αναφέρθηκε ότι τα συριακά συστήματα αεράμυνας απάντησαν στην ισραηλινή επίθεση.

Όπως αναφέρθηκε το Ισραήλ στόχευσε μέλη του Ιρανικού Σώματος Φρουρών της Επανάστασης στην επίθεση.

Με την πάροδο του χρόνου εντοπίστηκαν κι άλλοι  νεκροί και ο αριθμός τους ανέβηκε στους 7 και οι τραυματίες σε 11. Σημειώθηκε ότι ανάμεσα σε όσους έχασαν τη ζωή τους υπήρχαν γυναίκες και παιδιά.

Ο ισραηλινός Τύπος ισχυρίστηκε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένας ανώτερος αξιωματούχος της Μονάδας 4400 της Χεζμπολάχ, η οποία είναι υπεύθυνη για την παράδοση όπλων από το Ιράν και τις ομάδες που υποστηρίζει στη Χεζμπολάχ.

Η Συρία καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση

Η Συρία καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο το άγριο έγκλημα που διέπραξε η ισραηλινή οντότητα κατοχής εναντίον ανυπεράσπιστων αμάχων στη γειτονιά Mezzeh, δημοσιεύει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, Sana.

Όπως σημειώνεται καθίσταται ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για να αποτραπεί αυτή η οντότητα από τη συνέχιση της προσέγγισής της με βάση το αίμα αθώων ανθρώπων και τη διάδοση του χάους στην πυκνοκατοικημένη Δαμασκό καθώς επιδιώκεται να παρασύρει τη χώρα σε μια αντιπαράθεση που θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας,  σε ανακοίνωσή του, αντίγραφο της οποίας έλαβε το SANA ανέφερε: «Σε συνέχεια των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και της επιμονής του να διευρύνει τον κύκλο της βίαιης επιθετικότητάς του κατά των χωρών και των λαών της περιοχής, το Ισραήλ, η κατοχική οντότητα εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση σήμερα (χθες) το απόγευμα με τρεις πυραύλους από την κατεύθυνση του κατεχόμενου συριακού Γκολάν εναντίον ενός από τα κτίρια κατοικιών στη γειτονιά Mezzeh στην πυκνοκατοικημένη Δαμασκό, η οποία οδήγησε σε έναν αρχικό αριθμό νεκρών επτά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, και ο τραυματισμός άλλων έντεκα, εκτός από την πρόκληση σημαντικών υλικών ζημιών σε ιδιωτική περιουσία της γύρω περιοχής», γράφει το συριακό πρακτορείο.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ