ΠΑΣΟΚ: Τετριμμένο το λογύδριο περί ενότητας την επόμενη μέρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα μα όλα τα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως αυτά που έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ προβαίνουν σε δηλώσεις που διαβεβαιώνουν πως μέσα στο κίνημα υπάρχει ενότητα πάντων και πασών. Αυτό το τετριμμένο λογύδριο, που έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι δεν υπάρχει, αφού ποτέ δεν υπήρξε, σε κανένα απολύτως της Ελλάδας κόμμα, είναι δυνατόν να υπάρχει, ιδιαίτερα σήμερα, μέσα στο ΠΑΣΟΚ;

Είναι δυνατόν να υπάρχει σήμερα ενότητα οποία δεν υπήρχε ούτε εξ απαρχής της ανάληψης της διακυβέρνησης από αυτό (Δρετάκης) της χώρας; Μία περιστασιακή ενότητα ίσως ναί, αλλά διαρκείας τέτοια …αδύνατον. Ας σοβαρευτούν λοιπόν όσοι ομιλούν περί ενότητας, διότι την διαβεβαιώνουν έχοντας άλλα στις μύχιες σκέψεις τους. Μιά μικρή αναδρομή στο βιογραφικό των πολιτικών παρατάξεων σήμερα του ΠΑΣΟΚ, μέχρι χτες ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ, θα δώσει εκεί γύρω στο 89 τον ιδρυτή του να δηλώνει σε αποστροφή δηλώσεων «θα το διαλύσω» αναφερόμενος σε ενδοκομματική ρευστότητα.

Μια άλλη πιο πίσω αναδρομή σχετική με το βιογραφικό του πατέρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Γεώργιο Παπανδρέου, καταδεικνύει την πολιτική αστάθεια που πάντοτε υπήρχε, από τις πολλές πολιτικές παρατάξεις που διέδραμε, είτε ίδρυε ή συνίδρυε, ή συμμετείχε. Κάτι ανάλογο όχι μόνο συνέβαινε αλλά και συμβαίνει σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Γι αυτό και μόνον αυτό σήμερα οι ιθύνοντες στο προεκλογικό της παράταξης λόγο τους καλό θα είναι κάποτε να ακούσουν και το «..κόψε κάτι». Καλό θα κάνει.

Όποιος πάει για αρχηγός παράταξης πολιτικής εμβέλειας και μάλιστα τέτοιας, δεν αρκεί μόνο να το λέει, διότι δεν πείθει. Πρέπει και να το δείχνει. Ο Δούκας λοιπόν ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε από το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής το βράδυ, και προς χάρη της ενότητας της παράταξης που ήδη εκπροσωπεί ως Δήμαρχος στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, να είχε αποδεχτεί το δευτεράτο εμπράκτως αποσυρόμενος των περαιτέρω της προεκλογικής εκστρατείας του.Δεν το έκανε, και αυτό, και μόνον αυτό, στοιχειοθετεί από μόνο του ύπαρξη αντιπαλότητας επικυρωμένης και με το debate οποίον και ασμένως αποδέχεται. Κάτι που σημαίνει πως κάτι υπάρχει να το μοιράσουν. Τι άλλο; Ολα τα λοιπά είναι της όσο το δυνατό περισσότερο προσωπικής του προβολής, για …το μέλλον, ίσως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ