Συνεχίζεται η εξέγερση κατά του Ράμα στην Αλβανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: από τη ρίψη μολότοφ έπιασε φωτιά το δέντρο μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο

Καμιά φορά συμβαίνουν και αυτά στην φιλική μας Αλβανία. Θεωρούν τον κ. Edi Rama εντελώς διεφθαρμένο ,λένε ότι ελέγχει την δικαστική εξουσία (Guardian) .Του έκαψαν τα γραφεία. Το κέντρο των Τιράνων φλέγεται από μολότοφ και δακρυγόνα.

Σε συμπλοκές σώμα με σώμα έχουν κλιμακωθεί  οι διαμαρτυρίες της αλβανικής αντιπολίτευσης στα Τίρανα, ιδιαίτερα μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Όπως σημειώνεται, χθες αργά το απόγευμα, αρχικά οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και κατόπιν μέλη του κόμματος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς που στάθμευαν γύρω από την περίμετρο ασφαλείας του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στη συνέχεια, η διαμαρτυρία επιδεινώθηκε με τις μαζικές ρίψεις μολότοφ και αναμένων δάδων προς το κτίριο του πρωθυπουργού και τους αστυνομικούς του κράτους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κάλεσε μέσω τηλεβόα τους διαδηλωτές να σταματήσουν τις πράξεις βίας και να αποφύγουν τις επιθέσεις στις αρχές επιβολής του νόμου.

Από τις βόμβες μολότοφ το δέντρο μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο έπιασε φωτιά, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν έγκαιρα να την σβήσουν.

Ήταν η ποινή φυλάκισης ενός έτους του Έρβιν Σαλιαντζί που ώθησε την αντιπολίτευση να εξαπολύσει κύμα διαμαρτυριών και μποϊκοτάζ στις επιτροπές της Συνέλευσης.

Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις στη Συνέλευση συνοδεύτηκαν από έντονες εντάσεις και συγκρούσεις. Αφού η πρόεδρος Ελίζα Σπυροπάλι ανακοίνωσε την αφαίρεση της έδρας του Σαλιαντζί, τότε βουλευτές της αντιπολίτευσης απέκλεισαν την εξέδρα, την κατέστρεψαν και πέταξαν αντικείμενα εναντίον της.

Στη συνέχεια πήραν τις καρέκλες τους και τις έκαψαν έξω από τη Συνέλευση, ενώ υπήρξαν και λογομαχίες μέχρι και σωματική αντιπαράθεση.

Η αντιπολίτευση αποφάσισε επίσης να μποϊκοτάρει όλες τις επιτροπές.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ορίσει ως ημερομηνία 15 Οκτωβρίου, στις 14:00, την εξέταση του αιτήματος του πρώην βουλευτή Έρβιν Σαλιαντζί, για αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης, γράφουν τα τοπικά media.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ