Αριστείδης Παναγιωτόπουλος: “Στέλνουμε ξανά το μήνυμα της ολυμπιακής ιδέας που δεν περιορίζεται στον αθλητισμό, αλλά δίνει νόημα και στο ιδεώδες της παιδείας του ανθρώπου”
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην Αρχαία Ολυμπία, το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι εργασίες του Σχολείου έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί που 2.800 χρόνια πριν, ο ελληνικός πολιτισμός μετέτρεψε την αθλητική ιδέα σε πανανθρώπινη αξία και γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αφορμή τον φετινό εορτασμό, στη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου, ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε κοινή εκδήλωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
Εισηγητές στο Διεθνές Σχολείο, σε ένα πρόγραμμα υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, ήταν πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη ομοσπονδιών και βέβαια αθλητικοί συντάκτες.
Το παρόν στις εργασίες του συνεδρίου έδωσε και ο Ηλείος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Βαγγέλης Ιωάννου.
Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και οικοδεσπότης του Συνεδρίου, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, όχι μόνον για την προσφορά του στην υπόθεση της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, αλλά κυρίως διότι μέσα από αυτήν έχει κατοχυρώσει ένα ρόλο ακόμη πιο σημαντικό, αυτόν του βασικού συντελεστή και παράγοντα προβολής και διάδοσης του Ελληνικού Αθλητισμού».
Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού φέτος, λέγοντας: «θέλω από αυτό το βήμα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ, γιατί κατάφεραν μέσα από μια ατομική-συστηματική και εργώδη προσπάθεια να σταθούν στο υψηλότερο βάθρο. Και όχι κατ’ ανάγκη στο βάθρο των μεταλλίων, αλλά στο ηθικό βάθρο της αξιοσύνης, της προσπάθειας, της ευγενούς άμιλλας. Και το κατάφεραν σε συνθήκες αντικειμενικά δύσκολες. Σε συνθήκες που απέχουν από αυτό που θα λέγαμε ιδανικές. Αυτό όμως τους βάζει ακόμα ψηλότερα στη συνείδησή μας και στην καρδιά μας».
Σημειώνεται ότι το Διεθνές Σχολείο απευθυνόταν σε ολόκληρη την οικογένεια του αθλητισμού, σπουδαστές και μεταπτυχιακούς φοιτητές δημοσιογραφίας και συναφών σπουδών, επιστήμονες του αθλητισμού, απόφοιτους Φυσικής Αγωγής, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλον είχε σχέση με το αντικείμενο.