Χιλιάδες Ούγγροι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη ενάντια στην «κυβερνητική προπαγάνδα» στα μέσα ενημέρωσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: Διαμαρτυρία στη Βουδαπέστη, διοργάνωσε το κόμμα Tisza, με επικεφαλής τον ηγέτη της ουγγρικής αντιπολίτευσης, Πέτερ Μαγιάρ  

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βουδαπέστη το Σάββατο μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ουγγρικής δημόσιας ραδιοφωνίας για να διαμαρτυρηθούν για αυτό που περιέγραψαν ως «κυβερνητική προπαγάνδα» στα μέσα ενημέρωσης.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το κόμμα Tisza, με επικεφαλής τον ηγέτη της ουγγρικής αντιπολίτευσης, Πέτερ Μαγιάρ . Είναι ο σκληρός αντίπαλος του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όπως αναφέρουν τα πρακτορεία AFP, EFE.

Το πρώην μέλος του κόμματος Fidesz, του Όρμπαν, ο Πέτερ Μαγιάρ, παραιτήθηκε από αυτό το κόμμα και στη συνέχεια ίδρυσε το κεντροδεξιό κόμμα Tisza, το οποίο γρήγορα καθιερώθηκε ως το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης και στις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μετά το Fidesz, με σχεδόν 30% των ψήφων.

«Η υπομονή μας τελείωσε, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς!».

Ισχυρίζονται ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση λειτουργεί ως φιλοκυβερνητικός θεσμός προπαγάνδας που παρουσιάζει μόνο πολιτικούς από το κόμμα Fidesz και την κυβέρνηση, καθώς και αναλυτές που επαναλαμβάνουν μόνο τον κυβερνητικό λόγο.

Μάταια οι διαδηλωτές ζήτησαν από το τηλεοπτικό κανάλι Μ1 να μεταδώσει ένα μανιφέστο τους στο οποίο ζητούν, μεταξύ άλλων, την απόλυση της τηλεοπτικής διοίκησης και τη δημιουργία «αυθεντικού δημόσιου ΜΜΕ».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ