Η Αυστρία δοκιμάζει σειρήνες και σύστημα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αυστρία δοκίμασε ένα νέο σύστημα προειδοποίησης μαζί με σειρήνες. Στέλνει μηνύματα για πιθανή καταστροφή στους κατοίκους απευθείας στα κινητά τους τηλέφωνα. Η προειδοποίηση ενεργοποιείται αυτόματα και δεν απαιτείται εφαρμογή. Το νέο σύστημα προειδοποίησης έρχεται σε μια στιγμή γενικής αστάθειας στην παγκόσμια σκηνή.

Ήχησαν οι σειρήνες και ενεργοποιήθηκε το νέο σύστημα προειδοποίησης δύο φορές σε όλη την Αυστρία. Η πρώτη προειδοποίηση ακούστηκε λίγο πριν τις 12:00 μ.μ. Μαζί με τον ήχο των σειρήνων, ακούστηκε ένας προειδοποιητικός ήχος σε κινητά τηλέφωνα ή smartphone, ο οποίος, όμως,  θα μπορούσε να κλείσει από τον χειριστή του τηλεφώνου.

Δεύτερη προειδοποίηση εκπέμφθηκε στις 12:45 μ.μ. και ήταν βελτιωμένη.

«Κατά τη διάρκεια της δεύτερης δοκιμής, ένα σήμα στο υψηλότερο επίπεδο μεταδόθηκε σταδιακά σε μεμονωμένες επαρχίες. Δεδομένου ότι πρόκειται για συναγερμό έκτακτης ανάγκης, αυτό το σήμα δεν μπορεί να σβήσει ή να ακυρωθεί από τον χειριστή του κινητού τηλεφώνου», εξήγησε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών, Πάτρικ Μάιερχοφερ.

Σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης οι άνθρωποι που δεν θέλουν ένα τέτοιο σήμα έκτακτης ανάγκης πρέπει είτε να αλλάξουν το κινητό τους τηλέφωνο σε λειτουργία πτήσης είτε να το απενεργοποιήσουν τελείως.

«Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι αυτό το σήμα εκπέμπεται σαν να εκπέμπει ένας ραδιοφωνικός σταθμός. Τα κινητά τηλέφωνα το λαμβάνουν και το μετατρέπουν σε προειδοποίηση», εξήγησε ο ειδικός της κινητής επικοινωνίας Γκρέγκορ Βάγκνερ.

Η τεχνολογία του νέου συστήματος προειδοποίησης μπορεί να στείλει μηνύματα κειμένου με προειδοποιητικό σήμα σε όλη την Αυστρία ή μόνο σε μεμονωμένες περιοχές. Για παράδειγμα, όπως πρόσφατα κατά τις πλημμύρες στην Κάτω Αυστρία.

«Όλα αυτά λειτουργούν με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σήμα δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Μπορεί να είναι από οποιονδήποτε πάροχο. Απλά πρέπει να υπάρχει ένας. Και φυσικά, το τηλέφωνο δεν πρέπει να είναι σε λειτουργία πτήσης», υπενθυμίζει ο Βάγκνερ.

Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών:

Το «AT-Alert» είναι ένα σύστημα προειδοποίησης πληθυσμού που βασίζεται στην τεχνολογία κινητών επικοινωνιών «Cell Broadcast». Η Αυστρία διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης και συναγερμού με περίπου 8.300 σειρήνες πολιτικής άμυνας σε όλους τους δήμους για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Το “AT-Alert” πρέπει να θεωρείται ως συμπλήρωμα των σειρήνων και δεν θα αντικαταστήσει αυτό το αποδεδειγμένο σύστημα προειδοποίησης».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ