Η Ουκρανία ζητά ανάληψη προστασίας ουκρανικών πόλεων από τους συμμάχους της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία ζητά από τους συμμάχους της να αναλάβουν την προστασία και την αποκατάσταση περιοχών της χώρας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Άντρι Σίμπιγκα, ζήτησε από πολλές χώρες εταίρους της Ουκρανίας να λάβουν περιφέρειες της χώρας υπό την αιγίδα τους.

Σύμφωνα με τον Σίμπιγκα η προστασία των ουκρανικών πόλεων και περιοχών από τις χώρες εταίρους έχει μεγάλες δυνατότητες, τους επιτρέπει να παρέχουν άμεση υποστήριξη στους ανθρώπους στο έδαφος και θα έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο, ειδικά επειδή οι κάτοικοι θυμούνται καλά αυτή τη βοήθεια.

Ο υπουργός τόνισε ότι αρκετοί σύμμαχοι έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτήν την πρωτοβουλία, παρέχοντας σημαντική βοήθεια για την ανάκαμψη ορισμένων περιοχών και προωθώντας τις επενδύσεις και την επιχειρηματική ανάπτυξη.

«Προτρέπω τους εταίρους που δεν το έχουν κάνει ακόμη να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του Ζελένσκι και να επιλέξουν περιοχές όπου μπορούν να κάνουν τη διαφορά», είπε ο Άντρι Σίμπιγκα.

Η Εσθονία έχει επικεντρώσει τη βοήθειά της στην περιοχή Ζίτομιρ, η Λετονία στην περιοχή Τσερνίχιβ και η Λιθουανία βοηθά στην ανοικοδόμηση της βόρειας περιοχής του Κιέβου.

Η Δανία ανέλαβε την αιγίδα του Μικολάιβ και η Ιταλία εστίασε τις πρωτοβουλίες της στην πολιτιστική ανασυγκρότηση, ιδιαίτερα της Οδησσού.

Κατά την πρώτη επίσκεψη του Ολλανδού πρωθυπουργού Ντικ Σούφ στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι κάλεσε την Ολλανδία να αναλάβει την προστασία της Περιφέρειας Ζαπορόζιε.

%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CF%83%CF%81%CF%89%CF%83%CF%80%CF%85%CF%8187%CE%B1

Η Ουκρανία πρότεινε στη Ρουμανία να εξετάσει το ενδεχόμενο αιγίδας για την ανάκτηση μιας από τις ουκρανικές περιοχές που υπέστησαν από τη ρωσική επιθετικότητα, ενημέρωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Άντρι Σίμπιγκα, όταν επισκέφθηκε το Βουκουρέστι.

Ο Σίμπιγκα δήλωσε ότι η Ουκρανία υπολογίζει στην πρακτική συμμετοχή της Ρουμανίας στη μεταπολεμική διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας.

«Ειδικότερα, μέσω της συμμετοχής ρουμανικών επιχειρήσεων και εταιρειών σε συγκεκριμένα έργα, κυρίως στις περιοχές της Ουκρανίας που υπέστησαν τα περισσότερα από τη ρωσική επιθετικότητα. Πρότεινα επίσης στη ρουμανική πλευρά να εξετάσει το ενδεχόμενο πατρωνίας σε μια από τις ουκρανικές περιοχές», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το Interfax.ua.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ