Τυνησία: Ο Καΐς Σαγιέντ έλαβε το 89% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σαγιέντ κέρδισε περισσότερο από το 89% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση απόψεων των ψηφοφόρων κατά την αποχώρησή τους από τις κάλπες που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ίδρυμα Sigma Konsei, ο Σαγιέντ, ο οποίος είναι 66 ετών, προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά έναντι του Αλ Αγιάσι Ζαμάλ (φυλακισμένος), ο οποίος έλαβε μόνο το 6,9% των ψήφων, και του πρώην βουλευτή  Ζουχάιρ αλ Μαγκζάουι, ο οποίος έλαβε το 3,9% των ψήφων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Agence France-Presse.

Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν 27,7%

Πριν από λίγο, η Ανεξάρτητη Ανώτατη Αρχή Εκλογών στην Τυνησία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες έφτασε το 27,7%, έναντι 45% στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2019.

%CF%84%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%B3%CE%B578%CE%B1

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές από την επανάσταση του 2011 στη χώρα που θεωρήθηκε το λίκνο της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στη Γενική Εκλογική Αρχή της Τυνησίας είναι 9 εκατομμύρια, 753 χιλιάδες και 217 ψηφοφόροι.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτών των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν στις 9 Οκτωβρίου.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ