Σε μία πρωτοφανή ομολογία προέβη ο υπουργός εξωτερικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του με τον Παύλο Τσίμα στον Σκάι. Πρόκειται για μία ομολογία εξαπάτησης αλλά και παράδοσης κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, που ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία εάν τελικά υλοποιηθεί.
Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυριζόταν ότι η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ήταν μερική, γι’ αυτό και δόθηκε μειωμένη επήρεια. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα ολοκληρωθεί σε δεύτερη φάση. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης όμως στη συνέντευξη του, είπε κάτι πραγματικά εξωφρενικό, που θέτει τους βουλευτές της Ν.Δ. προ των ευθυνών τους.
Αδιανόητη Ομολογία ΣΟΚ ο #Γεραπετρίτης για #ΑΟΖ με Αίγυπτο και #Ελληνοτουρκικά 🇨🇾🇬🇷! Αν δεν αντιδράσουν οι Βουλευτές της ΝΔ, είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ:
Στη ρύμη του λόγου φανέρωσε άθελά του χθες στον Παύλο Τσίμα και τον #ΣΚΑΙ ότι η μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου ήταν ουσιαστικά… pic.twitter.com/QgwJwPfTUc— Panagiotis G. Pavlos (@PGPavlos) October 5, 2024
Γράφει συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Παύλος, παραθέτοντας το σχετικό ηχητικό:
Αδιανόητη Ομολογία ΣΟΚ ο Γεραπετρίτης για ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ελληνοτουρκικά! Αν δεν αντιδράσουν οι Βουλευτές της ΝΔ, είναι συνένοχοι:
Στη ρύμη του λόγου φανέρωσε άθελα του χθες στον Παύλο Τσίμα και τον ΣΚΑΙ ότι η μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου ήταν ουσιαστικά ολική και τελική και δεν θα υπάρξει άλλη.
Ακούστε τι ξεστόμισε (απομαγνητοφώνηση, επισημάνσεις, επεξηγήσεις του Παναγιώτη Παύλου):
«…είναι δικαιώματα (σσ. κυριαρχικά) τα οποία εν πολλοίς είναι δυνητικά όταν δεν έχει υπάρξει χάραξη μεταξύ παρακείμενων ή αντικείμενων κρατών. Πράγμα το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι εμείς έχουμε κάνει την οριοθέτησή μας με την Αίγυπτο στην ευρύτερη περιοχή. Απομένει να υπάρξει περαιτέρω οριοθέτηση με τις άλλες γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων κυρίως η Τουρκία, με την οποία έχουμε γειτονία και στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Είναι αναγκαίο να υπάρξει αυτή η οριοθέτηση. Ξέρετε, κύριε Τσίμα, η ηρεμία η οποία υπάρχει τον τελευταίο χρόνο, τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο στο Αιγαίο και την ανατολική Ευρώπη (σσ. Μεσόγειο, ήθελε να πει), είναι μια ηρεμία η οποία στηρίζεται πρωτίστως στη δυνατότητα διαλόγου που υπάρχει με την Τουρκία και βεβαίως σε μια διάθεση να μην ταραχθούν τα ζητήματα»!