Ηλεία: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Η κατάσταση στις υπόλοιπες δύο εστίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ανακούφιση αντίκρισαν τα ξημερώματα σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν όλη τη νύχτα στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλεία την βροχή που άρχισε να πέφτει!

Όλο το βράδυ οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες και με «σύμμαχο« τη βροχή συνεχίζουν τις προσπάθειες τους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι πλέον καλύτερη η εικόνα της φωτιάς και στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 6ης ΕΜΟΔΕ και 83 οχήματα.Τέλος, σήμερα αναμένεται να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στην περιοχή Γεράκι.

Στο μεταξύ, συντριπτικό κάταγμα είναι η διάγνωση για τον 35χρονο δασοκομάντο της 6ης ΕΜΟΔΕ που επιχειρούσε χθες στη πυρκαγιά και τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ώστε να υποβληθεί στις πρώτες εξετάσεις και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Στο μεταξύ, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν επίσης χθες Παρασκευή σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και σε χαμηλή βλάστηση στη Νέα Μανωλάδα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, βρίσκονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο. Μάλιστα, στην περιοχή του Πανόπουλου βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες βοηθούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ