Η ΕΕ ζητά να θεσπίσει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη καθεστώς βίζας με την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των χωρών για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να θεσπίσει καθεστώς βίζας, που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε.

Σύμφωνα με τη βοσνιακή Nezavisne novine, στις χώρες της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων δόθηκε ένας ακόμη όρος για να λάβουν 6 δισεκατομμύρια οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, που προβλέπεται από το λεγόμενο «Σχέδιο Ανάπτυξης» για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που επιδιώκουν την ένταξη στην ΕΕ.

Όπως γράφει το βοσνιακό δημοσίευμα, οι Βρυξέλλες θα απαιτήσουν την καθιέρωση καθεστώτος βίζας για τους πολίτες της Ρωσίας, της Κίνας, της Τουρκίας και μιας σειράς άλλων χωρών.

Σε ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Διαπραγματεύσεις Γειτονίας και Διεύρυνσης,  Γκερτ Γιαν Κούπμαν, δήλωσε για άλλη μια φορά ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πρέπει σταδιακά να ευθυγραμμίσουν τις πολιτικές τους όσον αφορά τις θεωρήσεις την πολιτική θεωρήσεων της ΕΕ.

 Τόνισε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις, οι χώρες της περιοχής εξέφρασαν την προθυμία τους να εργαστούν περισσότερο σε θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης, ελέγχου και διέλευσης των συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυστηροποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων δεν είναι νέα προϋπόθεση, αλλά περιλαμβάνεται, ήδη, στον κατάλογο των προϋποθέσεων για τη διατήρηση του καθεστώτος χωρίς βίζα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ, αλλά στο πλαίσιο της λήψης χρημάτων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης.

Το σχέδιο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Παρακολούθησης Καθεστώτος Χωρίς Βίζα, συγκεκριμένα η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ, πρέπει να θεσπίσει θεωρήσεις για πολίτες του Αζερμπαϊτζάν, της Κίνας, του Κουβέιτ, του Ομάν, του Κατάρ, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει ένα καθεστώς χωρίς βίζα με τη Σαουδική Αραβία, όπως σημειώνεται.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ