Η CIA πληρώνει αδρά- αναζητά διαδικτυακούς κατασκόπους σε Κίνα, Ιράν και Βόρεια Κορέα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η CIA ξεκίνησε σήμερα μια νέα προσπάθεια στρατολόγησης πληροφοριοδοτών στην Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, μετά από την «επιτυχημένη στρατολόγηση Ρώσων υπηκόων».

Η κορυφαία υπηρεσία κατασκοπείας της Αμερικής δημοσίευσε οδηγίες για το πώς να επικοινωνήσει κανείς με ασφάλεια στα μανδαρίνικα, στα φαρσί και στα κορεάτικα στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο X, στο Facebook, στο Instagram, στο Telegram, στο LinkedIn και στο Dark Web, δήλωσε εκπρόσωπος της CIA.

«Οι προσπάθειές μας σε αυτό το μέτωπο ήταν επιτυχείς στη Ρωσία και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα άτομα σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα γνωρίζουν ότι είμαστε ανοιχτοί στη δουλειά», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι με αυτό το βήμα η CIA προσαρμόζεται στην αύξηση της κρατικής καταστολής και επιτήρησης παγκοσμίως.

Σε ένα βίντεο με μανδαρίνικη διάλεκτο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, το οποίο περιέχει μόνο γραπτές οδηγίες, η υπηρεσία συμβούλεψε τα άτομα να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της χρησιμοποιώντας ασφαλή εικονικά δίκτυα. «Η ασφάλεια και η ευημερία σας είναι προτεραιότητά μας», ανέφερε το βίντεο.

Το βίντεο ανέφερε ότι η υπηρεσία δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι θα απαντήσει και ότι η απάντηση μπορεί να πάρει χρόνο.

Ο Liu Pengyu, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν μια «οργανωμένη και συστηματική» εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Κίνας. Πρόσθεσε ότι «κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί μια σφήνα μεταξύ του κινεζικού λαού και του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος θα αποτύχει».

Η ρωσική πρεσβεία και η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Η δίψα της CIA για πληροφορίες έχει αυξηθεί καθώς η Κίνα επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Ρωσία και το Ιράν και εντείνει τη στρατιωτική της δύναμη στην περιοχή.

Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα είναι γνωστές στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ ως «σκληροί στόχοι» – χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις είναι δύσκολο να διεισδύσουν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν επίσης τη σύγκρουση του Ιράν με το Ισραήλ, το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, τους αυξανόμενους δεσμούς της τελευταίας με τη Ρωσία και την υποστήριξη του Ιράν σε μαχητικές ομάδες που μοιράζονται τους ίδιους στόχους.

Το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας είναι ένας άλλος στόχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων στη Μόσχα από την Πιονγκγιάνγκ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Όμως η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ έχουν απορρίψει κάτι τέτοιο.

Η CIA άρχισε να στρατολογεί Ρώσους το 2022 δημοσιεύοντας κείμενα στη ρωσική γλώσσα στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν πώς να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία με ασφάλεια, ακολουθούμενη από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το 2023.

VOA

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ