Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν αντικαθιστά τα οπτικά των drones Bayraktar

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα οπτικά συστήματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης Bayraktar TB2, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία στην Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν, θα αντικατασταθούν.

Αυτό αναφέρει αζέρικη πηγή που αναφέρεται στην άμυνα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε στην έκθεση αμυντικής βιομηχανίας ADEX 2024 στο Μπακού με την τουρκική ASELSAN, στα drones θα εγκατασταθούν ηλεκτρο-οπτικά συστήματα ASELFLIR-500.

Σημειώνεται ότι μια άλλη τουρκική εταιρεία, η Baykar, εξόπλιζε τα drones Bayraktar TB2 με οπτικά συστήματα WESCAM MX-15D που παράγονται στον Καναδά.

Τα ίδια συστήματα εγκαταστάθηκαν στα Bayraktars που αγόρασε το Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, μετά τον πόλεμο των 44 ημερών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ , ο Καναδάς, υπό την πίεση του αρμενικού λόμπι, επέβαλε εμπάργκο στην πώληση αυτών των συστημάτων στην Τουρκία.

Ως αποτέλεσμα, η Άγκυρα αποφάσισε να τα αντικαταστήσει με εγχώρια οπτικά συστήματα. Η ASELSAN έχει αναπτύξει ηλεκτρο-οπτικά συστήματα ASELFLIR-500 για το σκοπό αυτό, τα οποία είναι πλέον εγκατεστημένα τόσο σε drones Bayraktar TB2 όσο και σε UAV Bayraktar Akıncı.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα συστήματα είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα του Καναδά, παρέχοντας πιο ακριβείς εικόνες και δυνατότητες καθοδήγησης με λέιζερ.

Σχολιάζοντας τη σημασία της σύμβασης που υπέγραψε η ASELSAN και η Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν, ο τουρκικός Τύπος σημειώνει ότι το ASELFLIR-500 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρο-οπτικού συστήματος CATS που αναπτύχθηκε προηγουμένως από την εταιρεία.

Το νέο σύστημα διαθέτει κάμερα ημέρας 4096×2880, κάμερα νύχτας 1280×720 και επιπλέον κάμερες SWIR.

Επιπλέον, το οπτικό σύστημα είναι ικανό για καθοδήγηση με λέιζερ σε στόχους σε απόσταση έως και 35 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η ASELSAN θα παρέχει επίσης στην Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν πυρομαχικά TOLUN που έχουν σχεδιαστεί για την καταστροφή αντικειμένων από σκληρυμένο σκυρόδεμα και στόχους μαλακού εδάφους.

 Το βάρος των πυραύλων TOLUN, που πέφτουν από διάφορες εναέριες πλατφόρμες σε επίγειους στόχους, είναι 139 κιλά. Ανάλογα με το ύψος της πτώσης, η εμβέλειά του μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα, το TOLUN είναι εξαιρετικά ακριβές, όπως σημειώνεται.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ