Ισραηλ-Ιραν: Η κατάσταση περιπλέκεται επικίνδυνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμείλικτη θα είναι η αντίδραση του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν για την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους το βρἀδυ της Τρίτης. Όπως μετέδωσε απόψε η ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική Αρχή, το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να δώσει σκληρή απάντηση στην ιρανική επίθεση, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε.

Την ίδια στιγμή, Γαλλία και Βρετανία ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε ενδεχόμενες πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν και κάλεσαν την κυβέρνηση Νετανιάχου σε αυτοσυγκράτηση.

Επιπροσθέτως, αντίθετος με ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Πολεμούμε με τον άξονα του κακού του Ιράν» το μήνυμα του Νετανιάχου

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των οκτώ στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις στον Λίβανο, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των ταυτοτήτων τους, απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Όπως είπε: «Θα ήθελα να στείλω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των ηρώων μας που έπεσαν σήμερα στο Λίβανο, μακάρι ο Θεός να τους εκδικηθεί και μακάρι η μνήμη τους να είναι ευλογία».

Έστειλε μάλιστα και το μήνυμα: «Βρισκόμαστε στη μέση ενός σκληρού πολέμου ενάντια στον άξονα του κακού του Ιράν, που επιδιώκει να μας καταστρέψει. Αυτό δεν θα συμβεί γιατί θα σταθούμε ενωμένοι, και με τη βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε μαζί».

Αναφέρθηκε και στους περίπου 100 ομήρους που βρίσκονται ακόμη στα χέρια της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στους Ισραηλινούς που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στον βορρά λόγω της Χεζμπολάχ.

«Θα σώσουμε τους ομήρους μας στο νότο, θα επιστρέψουμε τους κατοίκους μας στο βορρά, θα εγγυηθούμε την αιωνιότητα του Ισραήλ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ