Αλβανός απείλησε Σέρβους δημοσιογράφους «με σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σερβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “Tanjug” έλαβε μια απειλητική επιστολή στο e-mail του, ανέφερε το ίδιο το πρακτορείο.

Το email στάλθηκε χθες από ένα άτομο με την υπογραφή «Trim Bardy».

Αναφέρει ότι οποιοσδήποτε δημοσιογράφος του πρακτορείου «θα δεχθεί μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού» εάν πατήσει το πόδι του στο έδαφος του Κοσόβου.

«Βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό η προπαγανδιστική, σοβινιστική και φιλοπόλεμη μηχανή σας που ονομάζεται “Tanjug”  γίνεται όλο και πιο επιθετική, χρησιμοποιώντας το σοβινιστικό όνομα “Αυτόνομη Επαρχία Κόσοβο και Μετόχια” για τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου στην υπηρεσία του δικτάτορα και πολεμοκάπηλου Αλεξάνταρ Βούτστις», αναφέρει η επιστολή με απειλές θανάτου.

«Για να ξέρετε, παρακολουθούμε τα ψέματα που διαδίδονται καθημερινά για το κράτος του Κοσσυφοπεδίου και τους Αλβανούς, παρακολουθώντας τις κινήσεις κάθε δημοσιογράφου από το ψεύτικο πρακτορείο μέσων ενημέρωσης στο Κοσσυφοπέδιο.

Να είστε βέβαιοι ότι ένας από αυτούς θα πάρει μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού την επόμενη φορά που θα πατήσει το πόδι του στο έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. Παρακολουθούμε τα πάντα», αναφέρει το απειλητικό μήνυμα.

Η πρώην σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε ανεξαρτησία το 2008, την οποία η Σερβία δεν αναγνωρίζει, σε αντίθεση με αρκετές δυτικές χώρες, και οι προσπάθειες για διάλογο και εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα απέτυχαν. Στα επίσημα σερβικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του πρακτορείου Tanjug, το Κοσσυφοπέδιο αναφέρεται συνήθως ως «(Αυτόνομη Επαρχία) Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια», αποφεύγοντας έτσι να αναφέρεται σε αυτό ως χώρα.

%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B3%CE%B22

«Απειλές προς το Tanjug: Οι δημοσιογράφοι σας θα πάρουν μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού όταν πατήσουν το πόδι τους στο Κοσσυφοπέδιο», γράφει το δημοσίευμα του σερβικού πρακτορείου

Το “Tanjug”» αναφέρει ότι έχουν δεσμεύσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για να απαντήσουν σε απειλές κατά των δημοσιογράφων του πρακτορείου.

Ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Ντέγιαν Ρίστιτς, καταδίκασε τις απειλές και είπε ότι ήταν η πιο σοβαρή απειλή που είχαν δεχθεί τα σερβικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια.

Είπε στο “Tanjug”  ότι με την ευκαιρία αυτή το υπουργείο ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ανώτατη Εισαγγελία στο Βελιγράδι – Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας.

Ο Ρίστιτς είπε ότι διαπιστώθηκε ότι η απειλή προερχόταν από το έδαφος της Αλβανίας.

«Έχει ήδη διαπιστωθεί από πού ήρθε το μήνυμα, έχει γίνει επικοινωνία και με τη Microsoft. Αυτό που κάνουμε σήμερα, πέρα ​​από τις δραστηριότητες με την Ανωτάτη Εισαγγελία στο Βελιγράδι και το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι να ενημερώσουμε την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και άλλους διεθνείς δημοσιογραφικούς οργανισμούς», είπε ο Ρίστιτς στο “Tanjug”.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημοσιογράφων της Σερβίας, Ζιβόιν Ρακόσεβιτς, σχολιάζοντας τις απειλές, δήλωσε ότι πρόκειται για μια δραματική κατάσταση και τόνισε ότι είναι απαραίτητο η διεθνής κοινότητα να αντιδράσει επειγόντως μετά από αυτές τις απειλές, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Μάγια Σέβερ, δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί βαθιά και καταδικάζει σθεναρά τις απειλές που απευθύνονται στους δημοσιογράφους του πρακτορείου “Tanjug”.

Στην επιστολή της προς το “Tanjug”, τονίζει ότι οποιαδήποτε απειλή κατά των δημοσιογράφων, ειδικά μια τόσο βάναυση και άμεση απειλή θανάτου, αποτελεί απαράδεκτη επίθεση στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και στο δικαίωμα στην ενημέρωση.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ