Εκτόξευση στις τιμές του πετρελαίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των αντιποίνων του Ιράν στο Ισραήλ και η τιμή του πετρελαίου πήρε την ανιούσα, ως αντίδραση των διεθνών αγορών στη σφοδρή πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 71,78 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 3,61%, ενώ το Μπρέντ κατέγραψε επίσης αύξηση 3,42%, φτάνοντας τα 75,28 δολάρια το βαρέλι, ως άμεση συνέπεια της έντονης ανησυχίας για τη σταθερότητα των πετρελαϊκών αποθεμάτων στη Μέση Ανατολή.

Η αναταραχή στις αγορές πετρελαίου αποδίδεται κυρίως στην αβεβαιότητα για ενδεχόμενες διακοπές στις προμήθειες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή. Δεδομένου ότι το Ιράν αποτελεί βασικό παράγοντα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση ή αποκλεισμός του Στενού του Ορμούζ, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στις προμήθειες πετρελαίου, οδηγώντας τις τιμές σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι, εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί περαιτέρω, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, επιβαρύνοντας τις διεθνείς αγορές ενέργειας και την παγκόσμια οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ