Η Αλβανία αποφασισμένη να μην παραδώσει τους Ιρανούς αντιφρονούντες στην Τεχεράνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: Η τοποθεσία όπου φυλάσσονται οι Μουτζαχεντίν του Ιράν στη Μάντζα της Αλβανίας

«Η Αλβανία είναι αποφασισμένη να μην παραδώσει τους Ιρανούς αντιφρονούντες που φιλοξενούνται στην (κωμόπολη) Μάντζα στο καθεστώς της Τεχεράνης, παρόλο που το πληρώσαμε με κυβερνοεπιθέσεις στο αλβανικό σύστημα».

Αυτό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στις ΗΠΑ για τη συμβολή και την εκτίμηση της Αλβανίας για τη στέγαση και την προστασία των Εβραίων.

Εν τω μεταξύ, έδωσε το μήνυμα στους Ιρανούς που ζουν στη Μάντζα να μην κάνουν πολιτική χρησιμοποιώντας ως πλατφόρμα την Αλβανία. Μίλησε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στις ΗΠΑ για τη συμβολή και την εκτίμηση της Αλβανίας για τη στέγη και την προστασία των Εβραίων.

«Οι μεγαλύτερες και ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν ήθελαν να τους βοηθήσουν και πληρώσαμε ακριβά για τη φιλοξενία τους, καθώς το ολοκληρωτικό καθεστώς στην Τεχεράνη επιδόθηκε σε μια μαζική κυβερνοεπίθεση εναντίον της Αλβανίας, η οποία είχε ως στόχο να καταστρέψει το σύνολο των ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών υποδομής μας. Ναι, δεν υποχωρήσαμε και δεν θα εγκαταλείψουμε τη δέσμευσή μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας για όσο διάστημα χρειαστεί, επειδή η φιλοξενία μας δεν σχετιζόταν και δεν σχετίζεται με καμία πολιτική στάση εναντίον του Ιράν, αλλά μόνο με την ανθρωπιστική πεποίθηση χαραγμένη στην ψυχή μας ως έθνος.

%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B6%CE%B134

 Αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε στη βάναυση επίθεση του ιρανικού καθεστώτος διακόπτοντας τις διπλωματικές μας σχέσεις και εκδιώκοντας το διπλωματικό του προσωπικό από τη χώρα μας, αλλά επαναλαμβάνω ότι οι Ιρανοί στην Αλβανία είναι σε καλά χέρια, όπως και οι Εβραίοι κατά τον Παγκόσμιο Πόλεμο ΙΙ και Τεχεράνη θα πρέπει να κοιμίσει το μυαλό της, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραδώσουμε κανέναν από αυτούς στο καθεστώς. Από την άλλη πλευρά, δεν ενθαρρύνουμε τους φίλους μας προφυλαγμένους σε οποιαδήποτε πολιτική δράση που χρησιμοποιεί την Αλβανία ως πλατφόρμα» , είπε ο Ράμα.

Για τον πρωθυπουργό Rama, η Χαμάς είναι ένα από τα χειρότερα παραδείγματα στον κόσμο και ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Τόνισε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητη για να τερματιστεί η ταλαιπωρία των αμάχων, αλλά χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων απλώς ενθαρρύνει τη Χαμάς.

«Οι τρομοκράτες έχουν τα μνημεία τους. 11 Σεπτεμβρίου, 7 Οκτωβρίου… Αλλά δεν πρέπει ποτέ να έχουν τις νίκες τους ενάντια στην κοινή μας ανθρωπότητα. Η Αλβανία έχει ψηφίσει περισσότερες από μία φορές στα Ηνωμένα Έθνη για άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλά, εν τω μεταξύ, ποτέ δεν υποψιαζόμασταν ότι μια κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των ομήρων δεν είναι παρά ενθάρρυνση για τη Χαμάς. Ομοίως, υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε σθεναρά εδώ και πολύ καιρό τη λύση των δύο κρατών ως τη μόνη οδό προς τη διαρκή ειρήνη, αλλά, για εμάς, αυτό σημαίνει ότι η Χαμάς πρέπει να «ξεσπάσει» και να δημιουργήσει μια αξιόπιστη πολιτική εκπροσώπηση της παλαιστινιακής πλευράς, με την υποστήριξη από όλες τις αραβικές χώρες», είπε ο Ράμα.

Τονίζοντας ότι η Αλβανία δεν θέλει συγκρούσεις ή εθνικιστικές μνησικακίες στην περιοχή, ο Ράμα υπογραμμίζει περαιτέρω ότι στρατηγικοί σύμμαχοι είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αναφέροντας και τις χώρες της περιοχής όπως η Ιταλία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Κάλεσε για ισχυρότερες εταιρικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Dita

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ