Συνάντηση Βουλίν – CIA: Οι ΗΠΑ θέλουν οπωσδήποτε αναγνώριση του Κοσόβου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της CIA ζήτησε από τη Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου».

Αυτό επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βουλίν, ο οποίος συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Γουίλιαμ Μπερνς, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ.

«Ξέρεις τι μου είπε; Μου μίλησε και μου είπε ότι ξέρουν ότι δεν είμαι Ρώσος πράκτορας και εγκληματίας, αλλά ότι είμαι στρατηγικά αντίθετος με τις θέσεις της κυβέρνησής τους. Σωστό, απολύτως σωστό. Επειδή η στρατηγική και οι θέσεις της κυβέρνησής του είναι να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, να φύγουμε από τη Δημοκρατία Σέρπσκα και να επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί όσο ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ηγείται της Σερβίας και εγώ είμαι στην κυβέρνηση της Σερβίας», είπε ο Αλεξάνταρ Βουλίν.

Στο μεταξύ, ο Σέρβος πρωθυπουργός Μίλος Βούτσεβιτς δεν κρύβεται πλέον πίσω από διπλωματικά λόγια και δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα για το Κοσσυφοπέδιο.

«Μιλάω για τον πολιτικό πόλεμο. Το γεγονός ότι υπάρχουν μέλη της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο δεν πρέπει να αγνοηθεί και οποιαδήποτε σύγκρουση σημαίνει ότι έχουμε πιθανή σύγκρουση με τη Συμμαχία», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της σερβικής κυβέρνησης.

Ο Βούτσεβιτς συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, πέρα ​​από την απέλαση των Σέρβων, θα έχει ως στόχο τη δημιουργία έδρας του Πανεπιστημίου της Πρίστινα στη Βόρεια Μιτρόβιτσα. Μίλησε επίσης για τη σύσταση του λεγόμενου ειδικού εισαγγελέα της Σερβίας για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι μια οργάνωση που θα καταδιώκει όποιον το Βελιγράδι θεωρεί ότι διαπράττει εγκλήματα κατά Σέρβων, όπως π.χ. Σερβική σημαία, ποιος πυροβολεί κάποιον, που απαγάγει έναν Σέρβο ή που μπαίνει σε σχολεία.

Pamfleti

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ