Η Βόρεια Κορέα βλέπει ως «απίστευτο λάθος» την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πιονγκγιάνγκ κατήγγειλε έντονα τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία, μια πυρηνική υπερδύναμη.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν , προειδοποίησε σε δήλωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ότι οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών αντιπροσώπευαν «ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά» .

Η δήλωση της Πιονγκγιάνγκ έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο, που έγινε με αφορμή την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον.

%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B156
Reuters

Αυτή η υποστήριξη περιλαμβάνει όπλα μεγάλης εμβέλειας, που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται στις ρωσικές δυνάμεις από μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ο Κιμ Γιο Γιονγκ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση ότι υποτιμούν τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας και φέρνουν την Ευρώπη στο χείλος της πυρηνικής σύγκρουσης.

«Είναι ικανές οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας τέτοιας απερίσκεπτης συμπεριφοράς ενάντια σε μια πυρηνική υπερδύναμη;» ρώτησε ρητορικά ο Κιμ.

Επιπλέον, χαρακτήρισε την υποστήριξη που προσφέρθηκε στον Ζελένσκι ως «επικίνδυνο και ανεύθυνο στοίχημα» , επικρίνοντας την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να παράσχουν νέα όπλα, την οποία χαρακτήρισε «απίστευτο λάθος και ανόητη πράξη».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα εκφράζει την υποστήριξή της στη Ρωσία στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, με την Πιονγκγιάνγκ να κατηγορείται στο παρελθόν για παράνομη προμήθεια όπλων στη Μόσχα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ